Elevii Colegiului Național ”Mihail Kogălniceanu” la Parlamentul European

Data : 19 ianuarie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Un nou rezultat deosebit a fost obținut de elevii Galați, de această dată la a IX-a ediție a concursului național pentru licee, EUROSCOLA 2016

Concursul a fost organizat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice. În acest an concursul s-a desfășurat sub titlul ”Criza refugiaților într-o Europă a valorilor”.

În urma evaluării de către un juriu format din membri/reprezentanți ai Biroului de Informare al Parlamentului European în România și ai Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, precum și de experți în arte vizuale și creative, proiectul nostru a ocupat locul 16 din 54 de proiecte din România. Colegiul nostru este singurul din județul Galați care se numără printre câştigători. Destinația este Parlamentul European de la Strasbourg, unde cei 24 de elevi, împreună cu doamnele profesor Ana-Mihaela Radef și Dana Bălăuță vor participa pe 26 ianuarie 2017 la activitățile prilejuite de Ziua Euroscola.

Pregătirea acestui proiect a început încă din luna septembrie 2016 cu o serie de activități desfășurate conform regulamentului competiției. Participanții la Strasbourg sunt împărțiți în grupuri multilingve. Pentru o zi, ei devin membri ai Parlamentului European.

În această calitate ei discută în comisii și formulează propuneri legislative, dezbat propunerile în plen, adresează întrebări, fac comentarii și adoptă sau resping propunerile legislative într-o altă limbă decât limba lor maternă. De asemenea vor participa la un concurs de cultură generală, tot pe echipe multilingve. La sfârșitul zilei, fiecare participant va primi un certificat de participare semnat de Președintele Parlamentului European. Echipa Euroscola așteaptă cu mult entuziasm plecarea în periplul european, elevii noștri fiind hotărâţi să transforme această competiție într-o experiență frumoasă.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de