Echipa Apollo18 Transformers s-a întors de la Detroit cu premiul „Cooperative Poster

Autor :

Data : 14 mai 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Calitățile au fost demonstrate de copii pe parcursul realizării proiectului și exemplificate pe posterul proiectului.

În perioada 24-27 aprilie 2019, în localitatea americană Detroit a avut loc concursul de robotică educațională „FIRST LEGO LEAGUE JUNIOR” pentru copiii sub 10 ani. România a fost reprezentata la aceasta competiție de echipa gălățeană APOLLO18 TRANSFORMERS, de la clubul de robotică SOPHIA SCIENCE. Echipa a fost alcătuită din elevii Elena Maria Popescu, Matei Butunoi, Teodor Ifrim, Matei Alexandru Pațilea Nicolas Andrei Trenchea și Tudor Radu, mentor/antrenor Marinela Buruiană.

„Ne întoarcem de la această competiție cu premiul COOPERATIVE POSTER AWARD – premiu acordat pentru colaborarea și lucrul în echipă, calități demonstrate de copii pe parcursul realizării proiectului și exemplificate pe posterul proiectului, în cadrul etapelor de construcție și programare. E un premiu muncit și meritat, cam al cincilea în ierarhia concursului, premiu pe care l-am obținut în competiție cu alte 60 de echipe din foarte multe țări ale lumii. Proiectul construit de echipă răspunde temei din acest an a concursului „MISION MOON” și reprezintă un sistem robotizat care poate ajuta omenirea în realizarea unor baze permanente pe lună. Copiii au stabilit mai întâi ce resurse sunt necesare pentru a supraviețui pe lună, cum pot fi acestea obținute și cum pot fi transportate și stocate tocmai acolo. Apoi au construit și programat roboți care să-i ajute în demersul lor. La evaluarea finală însă, punctajul se adună și din nota obținută pentru amenajarea unui stand pentru proiect, din prezentarea proiectului în fața juraților, prezentare ce a fost realizată de copii în limba engleză precum și din nota obținută pentru interacțiunea echipei la stand cu vizitatorii”, spune coordonatoarea echipei, Marinela Buruiană.

Echipa a fost apreciată iî mod deosebit pentru carismă, fiind VOLUNTEER PICK – alegerea voluntarilor pentru a prezentă în cadrul ceremoniei de închidere a FIRST – echipa reprezentativă a First Lego League Junior.

Astfel, doi reprezentanți ai echipei Teodor Ifrim și Matei Butunoi au vorbit pe FORD ARENA, în fața a peste 35.000 de participanți de la toate categoriile de concurs și de vârstă ale competiției despre experiența lor în FIRST și despre valorile fundamentale pe care le-au învățat și aplicat în cadrul proiectului: descoperire, inovare, incluziune, impact, lucrul în echipă și distracție. Nu numai că s-au descurcat excelent, având în vedere că totul s-a întâmplat foarte repede și au avut doar 30 de minute să pregătească un speech în limba engleză, dar pe alocuri au depășit ceea ce pregătiseră, glumind cu mulțimea și stârnind buna dispoziție și aplauzele la scenă deschisă.

„Una peste alta, considerăm această deplasare un succes pentru experiențele pe care le-am trăit fiecare și care ne vor marca viața în mod pozitiv. Suntem mândri de ceea ce au realizat copii, de determinarea de care au dat dovadă pentru a face un proiect funcțional, pentru a prezenta în fața juraților, de a concura la modul efectiv utilizând la vârste atât de mici o limbă care nu e limba lor maternă, de a-și depăși emoțiile și de a continua și repune în funcțiune chiar în timpul jurizării a unui robot care a dat o eroare”, a mai spus Marinela Buruiană.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de