După modelul Autostrăzii Iași-Tg. Mureș, Cătălin Cristache speră să obțină voturile pentru Autostrada Estului

Data : 7 noiembrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Proiectul legislativ depus de acesta se află la Senat.

Este foarte ușor ca la modul declarativ, parlamentarii dintr-o circuscripție electorală să se bată cu pumnii în piept și să spună că vor susține proiectele importante pentru regiunea din care provin, indiferent de culoare politică pe care o au. Că de, nu te-au trimis degeaba oamenii la muncă, în Parlament. În practică, este foarte greu ca această chestiune să se și întâmple pentru că votul este impus de partide și de cele mai multe ori nu se acceptă abateri de la traiectorie. Iată însă că de curând (chiar ieri) o astfel de colaborare s-a materializat și a dus la un succes răsunător pentru o inițiativă care viza realizarea Autostrăzii Iași-Tg. Mureș. Parlamentarii din cele două județe și-au dat mâna, indiferent de culoarea politică, pentru ca acest proiect să treacă în Parlament, conștientizând că este vorba despre un interes comun. Demersurile constante făcute de parlametarii din cele două județe, timp de aproape un an și jumătate, au demonstrat că dacă există unitate de idei, Bucureștiul devine sensibil. Cu siguranță, lupta nu se încheie aici, parlamentarii din cele două județe având în continuare de luptat până când Autostrada Unirii va fi gata.

Exemplul ar putea fi urmat și de aleșii din Galați, Brăila, Buzău și Prahova pentru realizarea Autostrăzii Galați-Ploiești, proiect legislativ depus la Senat de deputatul PMP de Galați Cătălin Cristache.

Odată realizată, autostrada ar deservi peste 2 milioane de români şi ar ajuta zona de sud-est a ţării, aflată într-un proces avansat de dezindustrializare, sărăcire şi depopulare.

„Efectele realizării acestui proiect de infrastructură ar fi colosale atât în plan economico – social, cât şi din perspectivă strategică în garantarea securităţii naţionale. Estimarea mea este că ar putea genera peste 50.000 de locuri de muncă, o creştere a PIB-ului zonei cu aproape 20% în primii 5 ani de funcţionare a autostrăzii, un avans considerabil al nivelului de trai al populaţiei şi posibile investiţii industriale de câteva sute de milioane de euro. Mai mult, având în vedere potenţialul navigabil al Dunării, am avea în sfârşit o infrastructură capabilă să lege fluviul care străbate România de sistemul de autostrăzi, oferind perspective uriaşe privind comerţul”, şi-a argumentat deputatul Cătălin Cristache demersul legislativ.

CITEȘTE ȘI: Cătălin Cristache: PMP a iniţiat o lege pentru realizarea Autostrăzii Estului

În plus, PMP vede în acest proiect de infrastructură o posibilă cale de legătură extrem de importantă şi cu Republica Moldova, o autostradă până la graniţă fiind un semnal important în planul politicii externe, mai ales în anul Centenarului.

Autostrada Galaţi – Brăila – Buzău – Ploieşti este un proiect absolut necesar şi recunoscut ca atare şi la nivel guvernamental. De altfel, Guvernul României a recunoscut în mai multe rânduri că aceasta trebuie să fie o investiţie prioritară. Astfel, Master Planul General de Transport al României prevede construirea de drumuri expres care să conecteze orașele Galați, Brăila, Buzău și Ploiești, urmând a fi implementat în orizontul de timp 2030. Acesta nu face altceva decât să modifice în totalitate un alt obiectiv stabilit într-un document strategic anterior – Strategia de dezvoltare a reţelei de drumuri şi autostrăzi din România care prevedea construirea unei autostrăzi între aceste orașe, urmând a fi implementată în orizontul de timp 2018.

CITEȘTE ȘI: Cătălin Cristache, deputat PMP: „Sper ca primarul Pucheanu să nu rateze șansa de a aduce Wi-Fi gratuit în Galați”

„Pe această cale, fac un apel către toţi colegii parlamentari, indiferent de culoarea politică, să susţină acest proiect legislativ absolut vital pentru zona de sud – est a României, dând astfel o şansă uriaşă judeţelor Galaţi, Brăila şi Buzău. Dacă reuşim să trecem proiectul prin comisii anul acesta şi apoi prin plen, el poate fi prins la finanţare începând cu 2019 şi realizat în următorii patru ani”, a afirmat deputatul Cătălin Cristache, preşedinte al PMP Galaţi.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Etichete:, ,

Articole scrise de