Duios troleibuzele soseau!

Autor :

Data : 4 decembrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Astăzi a sosit încă un troleibuz nou, din lotul de 17, iar până în ianuarie vor mai sosi încă două.

În plin scandal al transportului public de persoane, Primăria anunță că până în luna ianuarie vor sosi și ultimele trei troleibuze din lotul de 17 achiziționate din bani publici.

Noile troleibuze, dintre care 14 circulă deja pe străzile orașului, au 12 metri lungime și o capacitate de 90 de pasageri. Acestea sunt dotate cu sistem de climatizare (HVAC) – încălzire în sezonul rece şi aer condiţionat pe timp de vară; afişaj tip LED în limba română pentru informaţii complete privind ruta; sistem de informare a pasagerilor prin display led cu privire la rută şi staţii şi trei afişaje LCD/LED; sistem de numărare a pasagerilor şi sistem de supraveghere video; rampă de acces pentru persoane cu dizabilități; sistem de recuperare a energiei în reţea și sistem AFC-Ready – pentru montarea echipamentelor de E-Ticketing.

Amintim că, în luna noiembrie 2018, Primăria municipiului Galați a depus o cerere de finanțare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului privind achiziția celor 17 troleibuze.

Proiectul are o valoare de 31.530.186,74 lei (cu TVA). Dacă cererea va fi aprobată, atunci contribuția Primăriei la această investiție va fi de 604.158.

Achiziția celor 17 troleibuze este o componentă a strategiei Primăriei municipiului Galați pentru modernizarea transportului public în comun.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de