Domnule primar, mai ușor cu transparența că riscați să rămâneți în pudicul gol!

Autor :

Data : 2 septembrie 2016

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Știți ce a promis primarul ales al orașului Galați, Ionuț Pucheanu, la doar câteva zile după alegeri? „Nu voi tolera jocurile de culise și nepăsarea, pentru că orașul nostru merită mai multă deschidere și mai multă transparență în luarea deciziilor”. Frumos, nu? Culmea este că același stereotip l-a folosit și în toate articolele electorale apărute în presa locală înainte de scrutinul din 5 iunie și, se pare că i-a convins pe oameni, care l-au votat.

Din păcate, observ cu tristețe că a fost vorba despre același politicianism ieftin cu care ne-a cam obișnuit partidul roșu! Mă uit cu atenție site-ul Primăriei, la secțiunea Achiziții publice, și nu pot să nu văd cum lipsesc cu desăvârșire anunțurile de atribuire, asta în ciuda faptului că există o mulțime de anunțuri de achiziții publice. Așadar, promiți transparență totală, dar ultimul anunț de atribuire directă este de prin primăvara acestui an, adică de pe vremea fostului edil!

Domnule primar Ionuț Pucheanu, aveți acolo niște anunțuri pentru achiziții publice extrem de interesante, iar oamenii sunt sigur că ar vrea să afle rezultatele. Vorbim aici în special despre cele câteva zeci de anunțuri care vizează lucrări de reparații în școli. Adică exact acolo unde până acum s-au cam făcut jocuri de culise, iar dumneavoastră ați spus că vreți să le stârpiți! Cu toții știm cam ce fel de firma sunt abonate la aceste lucrări și cu toții știm cam cum arată lucrările efectuate de acestea în unitățile de învățământ, așa că tare ne-am bucura să avem dovada că ați renunțat la acele firme incluse cândva pe niște liste negre.

Ah, și mai este acolo un anunț interesant de achiziție publică: transmiterea ședințelor Consiliului Local Galați! Cu siguranță va fi o licitație extrem de corectă, la care toate televiziunile locale vor avea acces și sorți izbândă. Ar fi nedrept pentru noi să bănuim deja că TV Pâslaru a câștigat deja această atribuire directă încă dinaintea organizării licitației. Tare mă tem însă că se va proceda și aici ca în cazul desemnării, pardon concursului pentru desemnarea noului city-manager sau în cazul celuilalt concurs privind desemnarea noului purtător de cuvânt, acolo unde personajele vehiculate în spațiul public au și câștigat aceste concursuri.

Deci, domnule primar, mai ușor cu transparența că ne loviți în… pudoare și începe să vi se vadă adevărata față!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de