Doi voleibaliști care au jucat pentru Arcada riscă suspendarea pe viaţă

Data : 1 noiembrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Alături de un al treilea sportiv, aceştia sunt acuzaţi că au pariat împotriva propriei echipe într-un meci din Challenge Cup.

O anchetă efectuată de jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor scoate în evidență faptul că în luna ianuarie a acestui an trei voleibaliști, dintre care doi evoluau pentru clubul Arcada Galați, sunt acuzați de „joc și manipulare de rezultat”.

Jurnaliștii de la gsp.ro arată faptul că Alexandru Muscină și Alexandru Cerșemba, legitimați în acel moment la Arcada Galați, din prima ligă națională, au jucat la pariuri împotriva echipei lor înaintea meciului cu Vojvodina Novi Sad, partidă contând în CEV Challenge Cup desfășurată în Serbia.

Interesant este faptul că gălățenii au pierdut categoric meciul tur. Pentru meciul retur de la Galați, arbitrii i-au anunțat pe reprezentanții clubului Arcada că doi jucători sunt anchetați pentru suspiciunea de trucare de meciuri, fără să-i nominalizeze însă. Echipa gălățeană a câștigat atunci meciul cu 3-2, dar sârbii s-au calificat mai departe.

Și pentru că am spus la început că este vorba despre trei jucători acuzați de „joc și manipulare de rezultat”, al treilea este Andrei Ursache, legitimat la VCM Piatra-Neamț. La îndemnul celor doi prieteni care evoluau pentru Arcada, Ursache a pariat și el împotriva clubului de la Galați.

Potrivit oficialilor Federației Române de Volei, citați de gsp.ro, amenzile pe care le riscă cei trei sunt extrem de mari: între 50.000 și 150.000 de euro. În plus, sportivii riscă suspendări de cel puțin 5 ani. Cum este greu de crezut că vor avea bani pentru a-și plăti amenzile, nu este exclus ca ei să nu mai poată juca niciodată volei.

Cei trei sportivi nu au oferit până la această oră niciun punct de vedere legat de acest scandal.

CITEȘTE AICI TOT TEXTUL

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de