Doi cetățeni străini, depistați ilegal în România

Autor :

Data : 2 august 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Aceștia au fost sancționați și obligați să părăsească țara.

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Galați au efectuat ieri o acțiune, pe raza de competență, în cooperare cu Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră și Brigada de Combatere a Crimei Organizate, pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a străinilor.

Poliţiştii de imigrări au depistat, cu ședere ilegală, pe raza județului Galați, doi cetățeni străini, un bărbat de 38 de ani, respectiv o femeie de 45 de ani, ambii din Republica Moldova.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că străinii au intrat legal pe teritoriul României, însă, la expirarea perioadei legale de ședere, nu au părăsit țara noastră.

Ca urmare a celor constatate, pe numele străinilor au fost emise decizii de returnare, prin care sunt obligați să părăsească teritoriul țării în termen de 15 zile, fiind, totodată, sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 1. 400 de lei.

De asemenea, la ieșirea din țară, va fi aplicată interdicția de a mai intra în România, pentru o perioadă de 3 luni, respectiv 6 luni, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de