Document fals descoperit la controlul de frontieră

Autor :

Data : 18 decembrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Polițiștii cercetează un cetățean ucrainean care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de competență profesională, fals.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați-rutier efectuează cercetări cu privire la un cetățean ucrainean care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de competență profesională, fals.

„În data de 17 decembrie a.c, ora 17.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați-rutier – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, cetățeanul ucrainean S.O., în vârstă de 53 de ani, care conducea un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor marca Mercedes, înmatriculat în Ucraina și o semiremorcă marca Krone, înmatriculată în Letonia. La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un certificat de competență profesională pentru transport internațional de mărfuri. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplinește condițiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a urmat un curs la Kiev, pentru dobândirea certificatului de competență profesională pentru transport internațional de mărfuri, în urma căruia a obținut certificatul prezentat la controlul de frontieră. Acesta a mai adăugat faptul că nu cunoștea că documentul în cauză nu este autentic”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

Poliţiştii efectuează acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de