Distribuirea abonamentelor gratuite, o adevărată bătaie de joc la adresa beneficiarilor

Data : 2 septembrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Pensionarii au luat cu asalt centrele de distribuire aparținând Transurb

Mult-trâmbițata operațiune de eliberare a abonamentelor de călătorie cu facilități pentru pensionarii din oraș s-a transformat într-o adevărată umilință din partea autorităților, la adresa beneficiarilor.

Haideți mai întâi să vedem cum suna anunțul celor de la Transurb:

„Începând cu data de 1 septembrie 2018 se vor elibera abonamente de călătorie pentru lunile: septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie 2018, destinate persoanelor fără venituri, pensionarilor și elevilor care beneficiază de reduceri la transportul în comun, conform HCL nr.74/15.02.2018.
Abonamentele de călătorie se vor elibera pe baza următoarelor documente:
• Persoanele fără venituri cu vârsta peste 65 ani pe baza actului de identitate, original și copie, și a adeverinței obținute de la Agenția Națională de Administrare Fiscală din care să rezulte că nu realizează venituri;
• Pensionarii vor prezenta actul de indentitate și cuponul de pensie din luna anterioară solicitării abonamentului, original și copie;
• Elevii vor prezenta, după caz, actul de identitate, carnetul de elev vizat pe anul 2018-2019, original și copie, sau adeverință din care să rezulte că sunt elevi ai unei instituții de învătământ obligatoriu, profesional sau liceal acreditat/autorizat din Municipiul Galați.

Studenții cu vârsta de până la 26 de ani pot beneficia de abonament de călătorie cu reducere, conform HCL nr.74/2018, începând cu data de 1 octombrie 2018, pentru perioada octombrie-decembrie 2018, pe baza actului de identitate, copie și original și a adeverinței din care să reiasă că sunt studenți ai unei instituții de invătământ acreditată din Municipiul Galați.

Condițiile de eliberare al abonamentelor de călătorie gratuite sau cu reducere, conform HCL nr. 74/2018, rămân neschimbate pentru pensionarii de invaliditate care nu beneficiază de Legea nr.448/2006 și HCL 126/2007, persoanele care beneficiază de indemnizație de șomaj și pentru persoanele care obțin salariul minim pe economie.

Gratuitatea oferită de primărie, care poate fi lejer considerată pomană electorală, s-a transformat, după cum spuneam, într-un adevărat coșmar pentru beneficiari. De ieri dimineață, adevărate cozi comuniste s-au format la toate centrele de distribuire a acestor facilități. Ca de obicei, atât operatorul de transport, cât și primăria nu au anticipat impactul acestor facilități și au fost din depășite de situație. Oamenii au fost din nou umiliți și puși să stea la cozi interminabile în loc să beneficieze de un sistem inteligent de distribuire a acestor cupoane.

În tot acest timp, oamenii de rând, care plătesc bilete întregi și care sunt de fapt cei care mențin în viață acest serviciu public, sunt nevoiți să stea la cozi și de multe ori să fie chiar apostrofați de pensionarii furibunzi.

Iată cum o măsură populistă, gândită exclusiv pentru a aduce voturi partidului aflat la putere, se poate transforma într-un calvar pentru beneficiari.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de