Deputatul PSD de Galați Nicolae Bacalbașa scapă de suspendarea din partid

Data : 13 noiembrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Bacalbașa este un personaj renumit pentru declarații publice grosolane.

Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa a fost suspendat șase luni din partid după ce a lansat, la începutul lunii mai, în cadrul dezbaterilor din plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului pe tema comisiei de anchetă a prezidenţialelor din 2009, un atac dur la adresa opoziţiei, el spunând despre Raluca Turcan, dar căreia nu i-a rostit numele, că face fractură „dacă mai dă cu labele”, afirmaţia sa fiind urmată de gesturi obscene.

„Din punct de vedere uman, am răspuns la o provocare în timp ce eram huiduit. Una dintre persoane mă huiduia şi lovea cu mai mare violenţă; am admonestat-o. Oricum, nu am avut niciun fel de atitudine imorală, asta din punct de vedere uman. Din punct de vedere politic, am avut slăbiciunea să răspund la o provocare a adversarilor şi aici a fost o greşală, o slăbiciune umană, care pentru un om politic nu este admisă, şi ca atare am fost sancţionat pentru că am călcat cumva linia trasată de partid în relaţia cu terţi”, spunea atunci pentru News.ro, Nicolae Bacalbaşa.

Inclusiv liderul PSD Liviu Dragnea a ieșit public și a condamnat atitudinea colegului său de partid: „Dl. Bacalbaşa a fost suspendat din partid pentru şase luni. Nu înseamnă că nu permitem colegilor să intre în dezbateri. Dar nu putem fi de acord cu o intervenţie de la tribuna Parlamentului în acest fel. Sper ca dl. Bacalbaşa să înţeleagă în aceste luni că nu poate continua aşa”.

La cei 73 de ani, deputatul PSD Nicolae Bacalbașa s-a făcut remarcat prin declarații cu caracter trivial, în special în perioada în care a fost purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență din Galați.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de