Deputatul PMP Galați Cătălin Cristache vrea desecretizarea contractului de privatizare a SIDEX

Data : 17 aprilie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Parlamentarul crede că românii au dreptul să cunoască modul în care unul dintre cele mai mari combinate siderurgice ale României a fost privatizat.

Tensiunile legate de anunțul privind posibila vânzare a combinatului ArcelorMittal Galați l-au determinat pe deputatul PMP Galați Cătălin Cristache să formuleze o interpelare, care va ajunge atât la premierul Viorica Dăncilă cât și la șeful Autorității pentru Administrarea Activelor Statului, Florian Geantă.

„Contractul de privatizare al Sidex Galați, acum ArcelorMittal Galați, unul dintre cele mai controversate contracte de privatizare ale statului român, este și astăzi, la 17 ani de la acel moment, complet necunoscut publicului larg. Nici statul român și nici investitorul care a preluat Sidex Galați nu au explicat niciodată care este motivul concret pentru care documentele privind privatizarea sunt secrete. Consider că o astfel de secretomanie nu își are locul și că românii au dreptul să cunoască modul în care unul dintre cele mai mari combinate siderurgice ale României a fost privatizat, motiv pentru care cer, în calitate de deputat în Parlamentul României, desecretizarea de urgență a acestui contract”, se arată în interpelare.

Grupul ArcelorMittal vrea să vândă combinatul siderurgic de la Galaţi pentru a putea cumpăra combinatului siderurgic Ilva. Combinatul siderurgic din Galați a fost vândut în anul 2001, pe vremea guvernării Năstase, cumpărătorul fiind Mittal Steel. Acesta a fuzionat apoi cu o companie franco-belgiană şi a devenit ArcelorMittal. Combinatul mai are acum în jur de 6.000 de salariați.

CITEȘTE ȘI: Fost ministru al Privatizării: „Galațiul poate dispărea de pe piața oțelului”

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de