Deputatul Cristache, alături de protestatari în Piața Victoriei

Data : 10 august 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Acesta a condamnat actele de violență împotriva protestatarilor.

Alături de un grup de membri PMP, deputatul Cătălin Cristache a participat în această seară la mitingul organizat în Piaţa Victoriei.

„Mă alătur astfel românilor din Diaspora dar și celor de aici, de acasă, pentru a protesta împotriva imposturii, incompetenţei, corupţiei şi ticăloşiei reprezentate de PSDragnea şi Guvernul Dăncilă.

Sunt aici în calitate de tată, de soţ, de om care iubeşte Galaţiul, iubeşte România, îşi iubeşte concetăţenii şi îşi doreşte ce e mai bun pentru toţi. Cred cu tărie că această guvernare incompetentă şi ticăloasă este rea pentru ţară şi de aceea strig alături de cele câteva zeci de mii de protestari: „Jos, Dragnea!”, „Jos, Guvernul!”, „Jos, PSD!” PSD ne-a învrăjbit pe unii împotriva celorlalţi, lucru care nu poate fi iertat niciunui politician care încearcă să-şi asmută poporul într-un război intern. PSD, în frunte cu Dragnea, Dăncilă, Vâlcov, Olguţa Vasilescu sau Petre Daea, înseamnă sărăcie şi subdezvoltare. Ei au această strategie perversă de a-i ţine pe oameni săraci şi umiliţi, pentru a-i putea controla apoi la vot şi pentru a se putea perpetua astfel la putere. Nu mă aştept ca, în urma mitingului de astăzi, să cadă Guvernul. Cred însă că putem transmite un mesaj de responsabilitate şi putem să le arătăm că, de fapt, Puterea adevărată stă în mâna cetăţenilor României.

Am venit la acest miting pentru că susţin şi respect Diaspora. Foarte mulţi gălăţeni, lipsiţi de şanse şi perspective, au plecat, în ultimii ani, la muncă în străinătate, pentru a-şi asigura un trai mai bun lor şi familiilor lor. Ei sunt, la fel ca voi toţi din Galaţi, parte a familiei mele extinse. Vreau să le fiu alături şi nu m-aş ierta dacă nu m-aş solidariza cu ei.
Acest Guvern plin de prostie şi incompetenţă şi această majoritatea parlamentară trebuie să plece, să lase România să respire, pentru că numai aşa vom avea şansa unui viitor mai bun“, ne-spus deputatul gălățean.

Acesta a ținut să condamne și actele de violență comise de instituții din subordinea statului.

„Atacul Jandarmeriei cu gaze lacrimogene împotriva protestatarilor paşnici este dovada cea mai clară a faptului că Dragnea este dispus să dea foc la ţară şi chiar să-i anihileze fizic pe cei care i se opun pentru a-şi păstra puterea.

Speranţa mea este că avem de-a face cu ultima zvârcolire siloasă a unei puteri politice care îşi bate joc de români.

Cei din fruntea Jandarmeriei care au dat curs ordinelor venite de la Carmen Dan vor trebuie să răspundă chiar penal pentru acţiunile lor, care se încadrează perfect în definiţiat abuzului în serviciu.

La fel ca ’89, la Revoluţie, sau în 90, la Mineriadă, oamenii strigă „fără violenţă!”

Acest protest care putea fi paşnic a fost transformat într-un moment negru pentru democraţia noastră tocmai de cei care trebuie să apere şi să protejeze cetăţenii. Ruşine!“, a mai spus liderul PMP Galați.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de