Deputatul Cătălin Cristache îl ia la întrebări pe directorul ArcelorMittal Galați

Data : 27 aprilie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Cum întrebările au fost incomode, directorul a preferat să tacă.

Deputatul PMP de Galați, Cătălin Cristache a participat ieri la o întâlnire a conducerii Combinatului ArcelorMittal Galați cu reprezentanții Galațiului în Parlamentul României.

Cristache i-a adresat directorului general Bruno Ribo trei întrebări punctuale. La două dintre ele nu a primit răspuns, iar la al treilea, răspunsul a fost sec: Nu.

„L-am întrebat pe domnul director dacă la aceeași masă sunt prezenți reprezentanți ai guvernului care au făcut privatizarea, reprezentanți ai guvernului care veghează la actuala vânzare și actualul patronat, cine are interesul să nu facă public și contractul de privatizare și absolut toate anexele și protocoalele făcute de AVAS ulterior privatizării? Nu am primit răspuns. Apoi, l-am întrebat pe domnul director cât la sută din aceste investițiile care se ridică după spusele lui la 750 de milioane de euro, provin din vânzarea fierului vechi urmare demolărilor care au fost făcute și vânzarea fierului vechi din halta de zgură? La fel, s-a lăsat liniștea. În fine, l-am întrebat dacă excluderea de la licitația pentru realizarea materiei prime necesare gazoductului BRUA pe teritoriul românesc (ArcelorMittal a fost exclus pentru că a uitat să depună o hârtiuță, un document banal…) are vreo legătură cu anunțul de vânzare făcut imediat după aflarea acestei vești. Evident, răspunsul a fost nu!”, ne-a explicat deputatul PMP de Galați.

Această tăcere dubioasă îl face pe Cătălin Cristache să creadă că PSD și ArcelorMittal nu sunt deloc străini de ceea ce urmează să se întâmple.

„Altfel, economia gălățeană duduie… Mare rușine! Dacă un singur pesedist gălățean mai poate dormi noaptea liniștit realitatea îl va trezi curând”, a adăugat ironic Cristache.

Sursa foto: ArcelorMittal

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de