Depistaţi la braconaj cinegetic lângă localitatea Folteşti

Data : 6 noiembrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Doi bărbați au fost prinși când transportau cu un autoturism vânat pentru care nu deţineau autorizaţii de vânătoare.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au surprins pe raza localităţii de frontieră Stoicani, un autovehicul cu farurile aprinse, care se deplasa pe câmp şi din direcţia căruia se auzeau focuri de armă.

„Colegii noştri au interceptat autoturismul marca Dacia Duster, înmatriculat în România, condus de cetăţeanul român Z.G., în vârstă de 57 de ani, alături de care se afla în acelaşi autoturism şi cetăţeanul român R.M., în vârstă de 75 de ani. La controlul autoturismului colegii noştri au descoperit în interiorul acestuia trei arme de vânătoare, 219 cartuşe de vânătoare, doi iepuri şi un fazan – morţi prin împuşcare. În momentul în care lucrătorii noştri au verificat autorizaţiile de vânătoare, permisele de membru vânător şi permisele de port armă ale celor doi bărbaţi au constatat că vânatul găsit asupra lor nu era înscris în autorizaţiile de vânătoare prezentate la control”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vânătoare fără respectarea condiţiilor înscrise în autorizaţia de vânătoare, vânătoarea la lumina farurilor sau a dispozitivelor de iluminare, prin utilizarea lor în timpul deplasării şi transportul vânatului dobândit.

Autoturismul, armele, cartuşele şi vânatul, în valoare totală de 38.090 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Armele şi cartuşele au fost predate Serviciul A.E.S.P. din cadrul I.P.J. Galaţi, iar vânatul a fost predat la A.J.V.P.S. Galaţi.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de