Deficit de personal la Spitalul de Urgență „Sf. Apostol Andrei”

Autor :

Data : 6 august 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

La Spitalul de Urgență sunt vacante 155 de posturi pentru doctori, dar puțini sunt interesați de ele.

Nici salariile mărite și nici noile condiții din spitale nu-i conving pe medici să se angajeze la unitățile din țara noastră. La Spitalul de Urgență din Galați este criză mare atât de doctori cât și de asistente medicale și infirmiere. Ar fi nevoie de cel puțin 155 de specialiști, pentru ca pacienții să nu mai fie nevoiți să aștepte ore întregi pentru o consultație.

„La medici, ca și procent avem 63% grad de ocupare, pentru asistenți medicali 84%, infirmiere 60%, îngrijitoare 30%, personal de deservire 27%. În ceea ce privește medicii, cel mai mare deficit se înregistrează în secțiile de nefrologie, neonatologie, neurologie, chirurgie, diabet”, a declarat Violeta Dobrea – managerul Spitalului de Urgență din Galați.

La Secția Chirurgie 3 a Spitalului de Urgență ar fi trebuit să fie cel puțin trei medici, însă abia sunt doi.

„60% din medicii de specialitate sunt în 6 centre universitare și lumea în teritoriu vine cam greu. Sper să vină un coleg pentru că este de treabă. Fac gărzi, deși din postura mea de șef de secție aș putea să nu fac gărzi. Nu pot să fac mai puține gărzi decât colegii mei. Asta este perioada pe care o trecem”, a declarat dr. Paul Ichim, șeful Secției de Chirurgie 3.

Și criza de asistente medicale este mare. Cele mai multe preferă să plece în străinătate pentru salarii de cel puțin 1.500 de euro.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de