Dascălii strâng semnături pentru boicotarea debutului anului școlar

Data : 11 august 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Principala lor nemulțumire este legată de amânarea majorărilor salariale, promise inițial pentru 1 iulie 2017.

O petiție online, semnată de Oana Stroe și intitulată „Grevă în învățământ pe 11 septembrie! Până când ne vor mai minți guvernanții?!”, a strâns deja aproape 3.000 de semnături. Principala nemulțumire a profesorilor este legată de faptul că măririle salariale din sectorul educație au fost amânate pentru începutul anului viitor.

„Profesorii sunt, în continuare, bătaia de joc a Guvernului!! Măririle de salarii, drepturile câștigate în instanță, condiții mai bune în școli, toate promisiunile au fost uitate sau amânate în ultimele luni. Mai întâi s-a anunțat cu surle și trâmbițe că vor crește salariile de la 1 iulie 2017. Evident că NU s-a mai întâmplat asta si ne asteptam ca nici in 2018 sa nu se respecte promisiunile. De ce? Pentru că așa s-a procedat în învățământ de fiecare dată. Promisiuni au fost cu nemiluita, realizări… deloc! Acum, ministrul ne-a anunțat că nici banii cuveniți în urma sentințelor judecătorești rămase definitive nu se vor mai plăti în septembrie. Poate în noiembrie, cine-o mai fi la guvernare atunci să se descurce!

Între timp, același ministru ne anunță că tot cadrele didactice trebuie să facă de serviciu pe școală (eventual să facă și pe bodyguarzii la poarta școlii), că va trebui să avem răspunderea telefoanelor mobile în timpul orelor, că se vor scana toate lucrările de la Bacalaureat și se vor corecta acasă …un milion de năzbâtii. Ziua si declaratia! Ne-am saturat sa fim bataia de joc a guvernantilor! De ce primarii si toti cei din primarii si-au votat salarii duble, dar pentru profesori nu sunt bani?!! De ce pentru medici se decide sa nu mai plateasca impozit la salariu, dar la profesori nu sunt bani?!! Haideti sa facem greva in invatamant pana se rezolva problemele. Ne-am saturat sa fim mintiti! Semnati petitia pentru greva in invatamant la data de 11 septembrie!! Poate se trezesc si liderii nostri sidicali si fac ceva in folosul nostru!!”.

Rămâne de văzut dacă se vor strânge cele 10.000 de semnături necesare, dar mai ales dacă profesorii vor fi dispuși și în realitate să boicoteze începutul de an școlar.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de