Damen cumpără al doilea șantier naval în România

Data : 12 noiembrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

După cel de la Galați, olandezii vor controla acum și șantierul de la Mangalia.

Damen Shipyards Group a ajuns la un acord cu Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering pentru cumpărarea cotei sale majoritare în Daewoo Mangalia Heavy Industries, scrie medifax.ro.

Potrivit unui comunicat postat de Damen Shipyards și citat de mediafax.ro „odată cu achiziţionarea cotei majoritare în şantierul naval din Mangalia, Damen face următorul pas în consolidarea activităţilor sale internaţionale de construcţii navale şi reparaţii navale”.

Şantierul naval Mangalia are o suprafaţă de 980.000 de metri pătraţi, are trei uscătoare cu o lungime totală de 982 de metri şi un spaţiu de prindere de 1,6 kilometri.

După cum se știe deja, Damen deţine Șantierul Naval de la Galaţi, cea mai mare unitate grupului. „Odată cu achiziționarea pachetului majoritar de la şantierul naval Mangalia, Damen va avea cele două mari şantiere navale în imediata vecinătate”, spune reprezentanții companiei, citați de medifax.ro.

Autorităţile de concurenţă din România au aprobat deja tranzacţia iar în prezent se organizează reuniuni constructive cu Guvernul României în legătură cu viitoarea cooperare în Mangalia şi dezvoltarea ulterioară a industriei construcţiilor navale din România.

Şantierul naval Daewoo din Mangalia a fost înfiinţat în 1997 ca un joint-venture între Daewoo şi Şantierul Naval 2 Mai Mangalia.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de