Curs festiv pentru cei 130 de absolvenți din a treia promoție a „U3A”

Data : 31 mai 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

„Universitatea Vârstei a Treia” (U3A) de la Universitatea „Dunărea de Jos” și-a sărbătorit a treia promoție de absolvenți.

Înființată în toamna anului 2016, programul Universitatea Vârstei a Treia este o premieră în România și a dobândit deja, pe parcursul celor trei ani de existență, notorietate, devenind o activitate căutată de seniorii gălățenii și nu numai.

Cursul festiv a fost prezidat de președintele Senatului Universității „Dunărea de Jos”, prof. dr. ing. Lucian Georgescu și directoarea programului „U3A”, prof. dr. Violeta Pușcașu, alături de decanul Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice, prof.univ.dr. Florin Tudor.

Cei 130 de absolvenți ai promoției 2019 au primit felicitări din partea președintelui Senatului universității, a decanului și prodecanului facultății și au urmărit cu emoție un altfel de curs festiv, o paralelă între viața de student la „U3A” și cursul Dunării și au rememorat cele mai frumoase momente din timpul anului universitar, prin intermediul unui film. Apoi, și-au primit diplomele și au purtat cu mândrie roba și toca universitară.

La „U3A”, o frecvență la cursuri mult mai bună

Președintele Senatului Universității „Dunărea de Jos” Lucian Georgescu le-a adresat celor 130 de absolvenți felicitările conducerii universității, nu în ultimul rând pentru la „Universitatea Vârstei a Treia” frecvența la cursuri este cu mult mai mare decât cea a studenților tineri:

„Am un sentiment de simpatie și de admirație pentru dumneavoastră, pentru că v-ați găsit timp ca să continuați să învățați ceva, v-ați găsit timp să veniți în universitate și să faceți multe activități. La Senat și la conducerea executivă a Universității se solidifică opinia pentru aceste cursuri și este cu atât mai interesant că numărul de solicitări este mai mare, oamenii sunt din ce în ce mai interesați, vin la școală. Statistic vorbind, veniți la școală cam de două ori și jumătate mai des decât vin studenții. Dumneavoastră sunteți un exemplu din multe puncte de vedere și intelectual și uman și sper din toată inima să facem niște schimburi de experiență cu studenții din anul întâi și doi, cu cei de la master, ca să vadă câtă lume este la școală”, a spus profesorul Georgescu.

Practic, în cadrul Facultății de Științe a mai fost înființată încă o facultate

Decanul Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice, prof.univ.dr. Florin Tudor a precizat că proiectul este de inspirație franceză, dar a fost adaptat la specificul societății românești:
„Modelul este unul de inspirație franceză. Ne-am inspirat de la colegii noștri francezi, care au fost amabili și ne-au oferit know-how-ul și secretul unui astfel de proiect, care nu e deloc unul simplu. Însă provocarea noastră a fost de a-l adapta la modelul românesc, la specificul societății românești și mai mult decât atât, pentru a crea un proiect acolo unde, știm bine, și știți că eu sunt suficient de critic să spun, acolo unde poate nu a intervenit politica publică a guvernului, a statului, de foarte mulți ani. Lucrurile s-au schimbat în momentul acesta și slavă Domnului, avem și politici sociale mult mai coerente, avem într-adevăr și un sprijin destul de consistent la nivel local, ca să nu mai vorbesc despre conducerea Universității Dunărea de Jos, care de îndată ce am mers la domniile lor cu acest proiect au fost de acord”, a spus profesorul Florin Tudor, care a mai adăugat că, practic, în cadrul Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice a mai fost înființată încă o facultate, pentru că odată cu înființarea „U3A” numărul cadrelor didactice universitare s-a dublat.

„Drumul nu a fost deloc simplu, pentru că am pornit chiar de jos. Proiectul e atât de solid, încât e greu să spunem că poate fi șubrezit sau poate fi oprit tocmai pentru că, instituțional vorbind, l-am luat de la instituțiile cele mai de jos, până la ultimul aviz, al Senatului universității. Nu e deloc simplu ceea ce s-a întâmplat în facultatea noastră. De fapt, am mai creat încă o facultate, chiar cu un număr de cadre didactice implicate mai mare decât numărul de cadre didactice al facultății”, a adăugat decanul Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de