Cum va înfiinţa Guvernul mai multe secţii de votare pentru românii din diaspora

Data : 18 august 2016

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Românii din diaspora vor beneficia de mai multe secţii de votare, Executivul reglementând modalităţile de înfiinţare a acestora printr-un proiect de OUG, în condiţiile în care numărul celor care s-au înscris în Registrul Electoral cu opţiunea „vot prin corespondenţă” este extrem de mic.

Guvernul a definitivat proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii nr. 208/2015 privind alegerile parlamentare, în contextul în care Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat că puţin peste 6.000 de români din afara graniţelor s-au înregistrat în Registrul Electoral, iar, dintre aceştia doar 4.789 au precizat că vor să voteze prin corespondenţă. Legea care introduce posibilitatea votului prin corespondenţă, aşa cum a fost aprobată de Parlament, conţine proceduri mai complicate de înscriere în Registru şi limitează posibilităţile guvernului de a crea noi secţii de votare.

Soluţia pentru a evita repetarea situaţiei de la alegerile prezidenţiale din 2014, când românii au stat la cozi interminabile sau au fost trimişi la secţii aflate la distanţe mari de localitatea lor, este suplimentarea acestora. Astfel, potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă obţinut de MEDIAFAX, guvernul poate dispune crearea unui număr mai mare de secţii, faţă de cele organizate pe lângă misiunile diplomatice şi oficiile consulare, secţiile consulare, dacă acestea funcţionează în locaţii diferite şi institutele culturale din străinătate… citeste mai departe pe mediafax.ro.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de