Cu caiacul pe Prutul românesc

Data : 6 iunie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Cursa are ca scop aducerea în atenția publicului a potențialului nevalorificat al Prutului.

„Prutul unește, nu desparte!” – sub acest motto se va desfășura începând cu data de 8 iunie o cursă în caiac, de viteză și anduranță pe Prut, la care va participa gălățeanul Valerică Rîmbu. Aventura va începe din punctul unde Prutul intră în țară și devine granița României cu Ucraina, pe raza comunei Suharău, în dimineața zilei de vineri, 8 iunie 2018 și se va încheia după aproximativ 750 de km, la Galați.

Caiacistul își propune să străbată minim 100 de km pe apă, în fiecare zi și să ajungă la Galați în aproximativ 7 zile. Pe toată durata călătoriei, echipa va fi completată de Marian Dumitru, care va asigura asistența de pe mal.

În urmă cu un an, Valerică Rîmbu a parcurs în caiac toată Dunărea, de la izvoare, până la ieșirea în Marea Neagră, o mare parte, alături de înotătorul Avram Iancu.

Călătoria pe Prut vine în Anul Centenarului Marii Uniri și are ca scop aducerea în atenția publicului a potențialului nevalorificat al Prutului.

„Apa înseamnă viață, așa și pentru mine, dacă stau departe de apă mă ofilesc. De aceea am hotărât să iau kaiacul și să fac o coborâre pe Prut, de unde intră în țară și devine graniță cu Ucraina, undeva prin județul Botoșani,pe raza localitatii Oroftiana de sus și până la vărsarea in Dunăre. Și ca să nu adorm în kaiac voi padela cel puțin o sută de km pe zi iar după șapte zile voi acosta la Galați pe faleza Dunării în dreptul scărilor de la elice, după ce voi străbate aproximativ șapte sute și cincizeci de km. Și cum in acest an se sărbătoresc o sută de ani de la marea unire, această provocare este binevenită. Pentru orice eventualitate, pe uscat, din mașină mă va urmări Dumitru Marian. Voi pleca vineri dimineață, opt iunie și sper din tot sufletul ca joi 14 iunie în jurul orei 17 să ne întâlnim cu toții pe faleză la Galați. Să ne vedem cu bine”, a scris Valerică Rîmbu pe Facebook.

Gălățenii sunt așteptați să îl întâmpine pe temerarul caiacist la sosirea pe Faleza din oraș.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Etichete:, , , ,

Articole scrise de