Criză la Transurb! Societatea are datorii de peste 18 milioane de lei

Data : 15 mai 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

De vină pare să fie Primăria, care nu și-a plătit datoriile la timp.

Reprezentanții Transurb Galați acuză Primăria Galați că nu-și respectă atribuțiunile din relația contractuală pe care cele două instituții o au. Mai exact, Transurb spune că Primăria nu și-a achitat semele aferente facilităţilor acordate categoriilor de persoane beneficiare de reduceri şi gratuităţi stabilite şi aprobate prin Hotărârea Consiliului Local. În total ar fi vorba despre o restanță de peste 18 milioane de lei.

„Din cauza situaţiei financiare prezentate mai sus şi din cauza faptului că acţionarul societăţii Transurb S.A., respectiv Primăria municipiului Galaţi, îşi onorează cu mari întârzieri obligaţiile contractuale, s-a creat un dezechilibru financiar, care conduce la imposibilitatea de a mai presta servicii pentru populaţie în parametri normali”, se arată într-un comunicat de presă al Transurb, citat de Viața liberă.

Situația de la Transurb este una cu adevărat de criză! Are datorii la Electrica de peste 800.000 de lei, dar și la furnizorul de gaze naturale, unde trebuie să plătească 35.000 de lei. La toate acestea se adaugă și o datorie de 4 milioane de lei către furnizorul de motorină.

„Pentru o funcţionare în parametri normali, şi pentru asigurarea unui transport public de persoane eficient şi de calitate, este imperios necesar ca administraţia locală să înţeleagă că nu se poate asigura un serviciu de transport în comun atât timp cât nici măcar facturile emise de principalii furnizori nu pot fi achitate, debitele existente generând penalităţi zilnice care induc totodată cumularea de pierderi financiare zilnice”, se mai arată în comunicat.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de