Cristian „Hammer” Ciocan, la un meci distanță de titlul mondial

Data : 15 decembrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Gălățeanul are un meci greu în această seară, în fața rusului Alexander Povetkin.

Meciul care va avea loc în această noapte la Yekaterinburg (Rusia) va fi unul extrem de dificil pentru sportivul născut la Pechea. Cristian Ciocan trebuie să treacă de un adversar extrem de puternic, rusul Alexander Povetkin. Meciul dintre „Hammer” și ”Leul alb” are ca miză centura WBO International la categoria grea și poate reprezenta finala eliminatorie pentru titlul mondial super WBA, centură deţinută de britanicul Anthony Joshua.

Potrivit prosport.ro, Povetkin (38 de ani) a deţinut între 2011 şi 2013 titlul mondial WBA (regular) la categoria grea şi este considerat mare favorit în acest meci. Rusul are 33 de meciuri disputate, cu 32 de victorii (23 KO) şi o singură înfrângere. Eşcul s-a produs în faţa lui Wladimir Klitschko, în 2013, când în ring s-au aflat patru centuri mondiale şi titlul de campion mondial absolut la grea. Povetkin a cedat, însă a fost un succes la puncte, după 12 reprize, obţinut de Klitshko.

„Ciocan este bărbat adevărat, îşi va vinde pielea scump”, a declarat Rudel Obreja pentru Digisport. Cristian Ciocan este neînvins de la meciul cu Tyson Fury, din februarie 2015. Gălățeanul a legat cinci victorii consecutive, ultima fiind înregistrată în luna mai a acestui an, în faţa algerianului Zine Eddine Benmakhlouf.

Cristian Ciocan are în palmares 26 de meciuri, dintre care 22 de victorii şi 4 înfrângeri. Cei doi boxeri sunt de aceeaşi înălţime, 1,88 metri, însă Ciocan este cu 15 kilograme mai greu decât rusul (116 kg /respectiv 101 kg). În România, meciul lui Ciocan va putea fi vizionat pe Digisport, începând cu ora 22.00.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de