Cristache (PMP): „CJ trebuie să se implice în rezolvarea crizei pestei porcine

Data : 9 august 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Deputatul gălățean crede că CJ ar trebui să ofere sprijin juridic pentru dosarele de despăgubiri.

Preşedintele PMP Galaţi, Cătălin Cristache, a anunţat, într-o postare pe pagina personală de Facebook, că, la următoarea şedinţă de Consiliu Judeţean, prin vocea consilierilor PMP, va solicita să se aprobe sprijin juridic pentru întocmirea dosarelor privind despăgubirea gălăţenilor afectaţi de pesta porcină.

„Solicit preşedintelui Consiliului Judeţean ca, la şedinţa ordinară care ar urma să aibă loc la sfârşitul lunii, să introducă pe ordinea de zi propunerea mea, în calitate de preşedinte PMP Galaţi, ca, din fondurile bugetare ale judeţului, să fie angajat personal juridic care să-i ajute pe gălăţeni cu întocmirea dosarelor pentru obţinerea despăgubirilor din partea Guvernului”, a scris deputatul Cătălin Cristache.

Contactat de Ştiri de Galaţi, liderul PMP ne-a declarat că „pentru crescătoriile mari de suine, e mai simplu să completeze dosarele de pagubă. Pentru locuitorii simpli, din Suceveni, spre exemplu, completarea respectivelor dosare este anevoioasă. În condiţiile în care Consiliul Judeţean a alocat nişte resurse financiare, cred eu modeste faţă de necesar, dar utile, m-am consultat cu colegii mei consilieri judeţeni şi am decis să solicităm oferirea de sprijin juridic pentru persoanele afectate de epidemia de pestă porcină. Mă gândesc, în primul rând, la cei din Suceveni, dar şi la cei ale căror culturi agricole ar putea fi afectate ca urmare a ordinelor date de Ministerul Agrictulturii. Ideea de bază este că prevenţia este cea mai importantă în această situaţie. Dacă noi nu îi convingem pe cei care cresc porci că ar fi bine să anunţe autorităţile, fiind încrezători că vor fi despăgubiţi la sfârşit, această molimă care s-a abătut şi asupra judeţului Galaţi s-ar putea înrăutăţi”, a afirmat Cătălin Cristache.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de