Cristache (PMP) a cerut demisia ministrului Agriculturii, Petre Daea

Data : 6 septembrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Incompetenţa acestuia şi ruptura de realitate sunt plătite foarte scump acum, mai crede parlamentarul gălățean.

Într-o declaraţie politică susţinută în plenul Parlamentului României, deputatul PMP de Galaţi, Cătălin Cristache, a solicitat demisia lui Petre Daea, ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în contextul epidemiei de pestă porcină africană.

„Solicit demisia ministrului Petrea Daea. Toată lumea a râs de el cu glumiţele legate de oi şi alte asemenea prostii scoase pe gură, spunându-se că e un om de viaţă şi din popor. Iată că incompetenţa acestuia şi ruptura de realitate sunt plătite foarte scump acum”, a afirmat în Parlament Cristache.

De asemenea, liderul Opoziţiei gălăţene, a făcut un apel urgent către Executiv să înceapă plata dosarelor de despăgubire pentru cei cărora autorităţile le-au ucis animalele.

„Urgent, să se aloce fondurile necesare pentru plata dosarelor de pagubă. De asemenea, la nivelul prefecturilor şi consiliilor judeţene, să se înfiinţeze echipe de lucru care să-i ajute pe locuitorii din mediul rural să întocmească respectivele dosare de pagubă pentru a-şi primi banii. În cazul în care aceste două criterii enunţate nu vor fi respectate, mai mult ca sigur epidemia de pestă porcină se va întinde, iar neîncrederea dintre români şi autorităţi va creşte şi mai mult”, a declarat vicepreşedintele PMP.

Acesta a mai arătat că situaţia plăţii despăgubirilor este una dezastruoasă. Sunt depuse 1.603 dosare de pagubă şi sunt soluţionate doar 82, niciunul dintre acestea în judeţul Galaţi.

Cătălin Cristache consideră că plăţile trebuie făcute de la Bugetul de stat, nefiind timp suficient pentru pornirea unor mecanisme de sprijin din partea UE.

„Situaţia actuală impune acţiuni imediate. Nu putem aştepta să primim fonduri de la Comisia Europeană. Cel mult, cele două demersuri trebuie să meargă în paralel. Plăţile să fie făcute şi, apoi, eventual, să existe deconturi din parea Bruxelles-ului”, a concluzionat preşedintele PMP Galaţi.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de