Cristache îi cere lui Pucheanu să renunţe la pensia specială în cazul intrării în vigoare a noului Cod Administrativ

Autor :

Data : 2 august 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Deputatul PMP crede că asta ar fi o dovadă de probitate morală şi de verticalitate.

Preşedintele PMP Galaţi, Cătălin Cristache, a lansat o provocare la adresa primarului PSD Ionuţ Pucheanu să renunţe la pensia specială în cazul în care Codul Administrativ va intra în vigoare.

„Ce zici, Ionuţ Pucheanu, renunţi şi tu la pensia specială pe care ţi-o dă partidul? Mă gândesc că salariul de 17.000 de lei pe care ţi l-ai acordat singur ar trebui să-ţi ajungă”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a deputatului gălăţean.

Şeful PMP a lansat această întrebare la adresa primarului din Galaţi după ce un coleg de-al său, Lucian Morar, primar al localităţii Ulmeni (jud. Maramureş), a declarat că va refuza banii care i-ar reveni în cazul intrării în vigoare Codul Administrativ. În opinia primarului maramureşan,această pensie specială pentru primari un măr otrăvit al PSD, el făcând apel la colegii din asociaţiile de primari din comune, oraşe şi municipii să renunţe şi ei.

„Refuzul colegului meu din PMP de a primi acest avantaj este o dovadă de probitate morală şi de verticalitate de care foarte mulţi dintre primarii care se pretind a fi în Opoziţie nu sunt în stare. PMP face opoziţie şi se opune cu adevărat proiectelor inutile (cum este Codul Administrativ) care sărăcesc bugetul naţional, mutând banii cetăţenilor în buzunarele unor politicieni care doresc să se îmbogăţească din funcţiile pe care vremelnic le deţin”, se mai arată în mesajul deputatului Cătălin Cristache.

Reamintim faptul că, la începutul lunii iulie, proiectul Codului Administrativ a fost supus dezbaterii şi votului în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, fiind adoptat. Prin această lege, primarii ar urma să primească pensii speciale. Mai mult, aleşi locali vor putea avea în paralel propriile afaceri.

Legea nu a intrat încă în vigoare pentru că Preşedintele Klaus Iohannis a înaintat o contestaţie către CCR, care urmează a fi dezbătută, foarte probabil, abia în luna septembrie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de