Copil în comă alcoolică

Autor :

Data : 6 martie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

O fetiță de 5 ani din Schela a băut vin dintr-o sticlă de suc.

Fetița a rămas câteva minute cu tatăl în casă, cât timp mama s-a dus la magazin. Copila s-a jucat și a dat de o sticla de suc în care era vin. Se pare că o primise tatăl micuței, de la un vecin căruia îi tăiase lemne. Omul a pus sticla pe masă, fără să se gândească la ceea ce avea să se întâmple. Fără să-și întrebe tatăl, copila a pus sticla la gură și a băut sănătos. Când mama s-a întors acasă a văzut că se întâmpla ceva ciudat cu micuța de 5 ani.

„Eu când m-am întors cu cartofii de la magazin, am văzut că fetița merge cam împleticit. Am întrebat-o ce are și mi-a spus că este bine. Deodată a căzut din picioare. Când am văzut că din sticlă lipsește vin, mi-am dat seama că a băut copilul. Am scos-o afară, am stropit-o cu apă și am sunat la 112. Cred că a băut o cană”, a spus Ileana Andone, mama fetiței.

„Am intervenit cu un echipaj în cazul unui copil, o fetiță de 5 ani, din Schela, care pe fondul ingestiei accidentale de alcool, a intrat în comă etanolică. După acordarea primelor îngrijiri, copilul a fost transportat la Spitalul clinic de pediatrie Galați”, a declarat Domnica Ursu, din cadrul Serviciului de Ambulanță Galați.

La spital, medicii i-au făcut imediat analize și au descoperit că fetița avea foarte mult alcool în sânge.

„Copilul avea o alcoolemie de 1 la mie. Pentru un copil este foarte mult. Probabil vinul a fost dulce și de asta a și băut o cană mai mare”, a precizat dr. Silvia Constantin Dinescu din cadrul  Spitalului de pediatrie Galați.

Cazul a intrat și în atenția inspectorilor de la Direcția pentru Protecția Copilului. Deși în familie sunt 7 copii, asistenții sociali spun că părinții au grijă de toți.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de