Controale la societățile care utilizează produse pentru protecția plantelor și îngrășăminte chimice

Autor :

Data : 17 mai 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Polițiștii au constatat 26 de infracțiuni pentru care au aplicat amenzi contravenționale în valoare de 6.000 de lei.

În perioada 15-17 mai, în baza unui plan de acțiune, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat controale la 25 de societăți comerciale de pe raza județului Galați, care utilizează produse de protecția plantelor.

Cu ocazia acestor controale, polițiștii au constatat 26 de infracțiuni. 12 dintre acestea sunt referitoare la neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase, devenite deșeuri, 10 infracțiuni de nerespectare a obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și a produselor de protecția plantelor, numai ambalate și în locuri protejate, 4 infracțiuni de trafic de produse și substanțe toxice.

Totodată au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.000 lei, pentru nereturnarea ambalajelor de la produsele de protecția plantelor de către producătorii agricoli și prestatorii de servicii fitosanitare, la furnizorii produselor.

În urma controalelor efectuate, au fost indisponibilizate, în vederea distrugerii, cantitățile de 812 l, 32 kg și 240 tablete produse de protecție a plantelor.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de