Contractul pentru izolarea termică a Spitalului Județean a fost semnat

Autor :

Data : 11 martie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Valoarea contractului de proiectare și execuție a lucrărilor este de 35.223.190 de lei.

Consiliul Județean Galați a finalizat procedurile de achiziţie publică pentru proiectul de eficientizare energetică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi. Licitaţia a fost câștigată de către Asocierea Euromateria S.R.L. & Pessina Costruzioni S.P.A. & S.C. S&M Expert Project, iar valoarea contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor este de 35.223.190 de lei, TVA inclus. Fondurile au fost obținute în cadrul Programul Operaţional Regional 2014-2020.

„Este un proiect cu fonduri europene prin care vom înlocui toate conductele şi instalaţiile de transport fluide, vom moderniza sistemul de distribuţie a agentului termic şi vom schimba echipamentele cu un consum energetic mare. De asemenea, acolo unde este nevoie vom schimba toate uşile şi ferestrele, vom asigura climatizare în toate secţiile spitalului, vom moderniza climatizarea din sălile de operaţie şi vom înlocui toate cele 12 lifturi. Anveloparea unităţii medicale se va realiza cu plăci compozit, care imbunătăţesc semnificativ eficienţa termică a clădirii şi protejează clădirea împotriva excesului de umiditate. Acest proiect vine în completarea lucrărilor de consolidare a unităţii medicale”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

În plus, vor fi introduse sisteme alternative pentru cogenerare energie din surse regenerabile şi va fi modernizata instalaţia electrică. Durata de implementare a proiectului este de 17 luni de la momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor, din care două luni pentru proiectare. Pe lângă contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor, proiectul prevede si cheltuieli cu documentaţiile şi studiile necesare pentru pregătirea şi implementarea proiectului.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de