Contractul pentru construirea Podului peste Dunăre de la Brăila a fost semnat

Data : 15 ianuarie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

La această ceremonie a participat și premierul Mihai Tudose.

„Din acest moment, s-a intrat în linie dreaptă. Este un obiectiv major și din punct de vedere al infrastructurii rutiere de legătură între provinciile istorice, începând cu nordul Moldovei și terminând cu Dobrogea. Este și un element de siguranță națională, este și un element de normalitate”, a declarat premierul Tudose pentru ziare.com.

Proiectul va costa bugetul național aproximativ 2 de miliarde de lei. Podul va avea o lungime totală de 1.974 de metri, o deschidere centrală de 1.120 metri și două deschideri laterale de 489 și 364 de metri. Gabaritul pe verticală al podului va fi de 38 metri de la nivelul de inundații maxim, îndeplinind astfel criteriile de navigație pe Dunărea Maritimă. Durata contractului este de 48 de luni din care 12 luni proiectare și 36 luni execuție.

Perioada de garanție a lucrărilor va fi de 120 luni. Lucrarea va fi efectuată de asocierea Astaldi S.p.A (Italia) – IHI Infrastructure Systems Co.Ltd (Japonia).

Cu toate acestea, pentru 2018, bugetul Ministerului Transporturilor are prevăzută pentru acest proiect suma de 23 de milioane de lei. Adică puțin peste 1% din suma necesară! Așadar, în condițiile în care pentru proiectare ar fi necesar cam 3-5% din suma totală, este clar că nici pentru proiectare nu sunt bani suficienți.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de