Consolidări, reabilitări și modernizări la Spitalul de Pneumoftiziologie

Autor :

Data : 11 decembrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Investițiile au dreot rol crearea unor condiţii moderne de diagnostic şi tratament.

Corpul central al Spitalului de Pneumoftiziologie Galaţi a fost consolidat, reabilitat, modernizat şi extins pe verticală cu un etaj. Prezent la inaugurare preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a declarat că noua clădire medicală dispune de un laborator de analize medicale performant, farmacie, compartiment de bronhologie, radiologie, precum şi de spaţii pentru cabinete medicale şi săli de tratament.

„Am creat și un compartiment special pentru bolnavii care suferă de tuberculoză multidrog rezistentă, cu saloane cu grup sanitar propriu, sală de tratament, sală de mese şi oficiu alimentar. Pentru Spitalul de Pneumoftiziologie pregătim deja o nouă investiţie. Am depus un proiect pe fonduri europene pentru modernizarea, extinderea şi dotarea Ambulatoriului de Specialitate”, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Fotea.

În corpul central a fost montat un ascensor de persoane şi tărgi, care asigură accesul facil către compartimentele de la etajul clădirii.

Valoarea lucrărilor a fost de 6.178.644 de lei, din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi. Cu această ocazie, la Spitalul de Pneumoftiziologie a fost inaugurată şi o salină artificială, care va fi folosită de către bolnavii internaţi în spital ca parte a tratamentului de recuperare. Salina a fost realizată în parteneriat cu Damen Galati, companie care a finanţat acest proiect cu 100.000 de lei.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de