Consiliul Județean și Consiliul Local Galați și-au dat mâna pentru o Centură nouă!

Data : 7 noiembrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Banii, aproximativ 30 de milioane de euro, ar trebui să provină de la Uniunea Europeană.

Iată că după foarte mulți ani în care centura Galațiului a fost scena multor accidente rutiere grave, cauza principală fiind o amenajare precară a ei, Consiliul Județean Galați și Consiliul Local Galați își unesc forțele și împreună vor să atragă fonduri europene pentru modernizarea acestui drum.

Mai întâi, în ședința extraordinară a Consiliului Județean Galați din 6 noiembrie 2017 a fost aprobată solicitarea de trecere a unor suprafețe de teren din domeniul public al municipiului Galați în domeniul public al județului Galați.

„Este vorba de aproximativ 11 kilometri (drumul de centură), aceștia urmând a fi clasificați ca drum județean, reparați și modernizați cu finanțare europeană”, scrie pe pagina de Facebook președintele CJ, Costel Fotea.

La rândul lui, primarul ionuț Pucheanu spune că este pentru prima dată când cele două instituții de la nivel local colaborează pentru un proiect de investiții atât de important pentru întreaga regiune.

„După ani de zile de promisiuni, Primăria și Consiliul Județean Galați își dau acum mâna pentru un proiect de investiții de mare anvergură, respectiv refacerea Drumului de Centură. Pasul cel mai important este clasificarea celor aproximativ 11 km (momentan cu statut de drum municipal) în drum județean”, spune Ionuț Pucheanu.

Proiectul a fost prezentat astăzi într-o ședință extraordinară consilierilor locali, iar acum autoritatea locală se pregătește ca împreună cu CJ să demareze procedurile pentru obținerea banilor europeni.

Conform tuturor estimărilor sumele necesare se ridică la peste 30 de milioane de euro.

Sursa foto: StreetView

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de