Consilierul PMP Alisa Boghițoiu: „Avem nevoie de investiții în domeniul procesării produselor agricole”

Data : 3 aprilie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Consiliera PMP de la Corod a fost invitata unei conferințe organizată de Ziarul Financiar pe tema „Investiți în România”.

Consilierul local PMP Alisa Boghițoiu, membră a Consiliului Local Corod, a fost invitată zilele trecute la conferinţa „Investiţi în România!”, organizată de Ziarul Financiar în parteneriat cu BCR, Deloitte, NNDKP, ROCA, Ana Hotels şi Terapia.

Mesajul conferinței a fost unul cât se poate de clar: Autorităţile locale trebuie să încerce să-i convingă pe investitori să vină în localităţile lor şi să contribuie astfel la dezvoltarea zonei şi a nivelului de trai al cetăţenilor. La nivel local însă trebuie regândit şi procesul de eliberare a autorizaţiilor pentru construcţii şi a avizelor, procese încă greoaie, care îi sperie pe investitori, în contextul în care timpul de aşteptare pentru a primi o astfel de autorizaţie ajunge şi la şase luni.

Alisa Boghițoiu le-a explicat participanților la conferință că există zone în țară în care unii dintre locuitori s-au întors din străinătate, dar nu sunt investiţii pentru a folosi cunoştinţele pe care le-au acumulat lucrând în afară.

„Lângă comuna Corod există unul dintre cele mai mari bazine legumicole, în comuna Matca, peste 1.000 de hectare de sere, şi nu există niciun depozit de sortare şi ambalare în zonă. S-ar putea face o fabrică de conserve. Sunt peste 10.000 de hectare de teren arabil, iar producţia obţinută se vinde foarte ieftin în pieţele locale sau la comercianţii din ţară”, a spus consilierul local PMP.

Concluzia a fost una singură: „Trebuie să mergem noi spre investitori, nu să aşteptăm să ne întrebe ei ce le oferim“!

Sursa: Ziarul Financiar

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de