Concurs de pictură, de 1 iunie, pe Faleză

Data : 30 mai 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Sunt așteptați toți artiștii care își doresc să picteze o zi în aer liber, în fața publicului iubitor de frumos.

Muzeul de Artă Vizuală Galați organizează pe 1 iunie, concursul de pictură „Valsul Dunării în culori”, pe faleza Dunării, de la debarcader – bac până la Palatul Navigației. Vor participa la această acțiune toți artiștii care își doresc să picteze o zi în aer liber, în fața publicului iubitor de frumos.

Participanții vor fi împărțiți în trei categorii: artiști profesioniști, membri ai filialei U.A.P. Galați și din țară, studenți din cadrul Facultății de Artă Galați și elevii claselor IX–XII ai Liceului de Arta „D. Cuclin” Galați.

Pentru această acțiune, participanții vor folosi materiale proprii (pânză pe șasiu, dimensiunea maximă 80 cm, latură mare, culori de orice fel, pensule).

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 5 zile, după cum urmează:

Sâmbătă, 1 iunie, începând cu ora 09.00, până seara, într-un loc ales de fiecare artist, acesta pictează după natură, subiectul fiind ales liber. La sfârșitul zilei, artiștii sunt așteptați cu lucrările finalizate la sediul Muzeului de Artă Vizuală Galați.

Marți, 4 iunie, o comisie de specialiști și un reprezentant al Primăriei Galați jurizează lucrările și nominalizează câte 10 picturi din fiecare categorie. Se vor acorda câte trei premii la fiecare categorie.

În aceiași zi și în dimineața zilei următoare se va organiza expoziția cu lucrările nominalizate și premiate, se vor eticheta lucrările expuse și se vor tipări diplomele de merit. Miercuri, 5 iunie, ora 18.00, va avea loc vernisajul expoziției și se vor acorda distincții premianților. Înainte de începerea concursului de pictură, pânzele vor fi ștampilate și semnate, astfel evitându-se înlocuirea acestora cu lucrări vechi.

Dorința organizatorilor este ca artiștii să lucreze având ca asistență publicul, care în aceea zi va merge la promenadă pe frumoasa și unica noastră Faleză.

Sursa foto: Facebook/Laurentiu Popa

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de