Concurs de pescuit pentru doamne și domnișoare

Autor :

Data : 12 mai 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Organizatorii și-au propus să facă o tradiție din acest concurs.

Încă de la primele ore ale dimineții, 60 de concurente, „înarmate” cu undițe, lansete, mulinete și juvelnice și-au dat întâlnire pe balta Zătun pentru concursul de pescuit. Reprezentanții Consiliului Județean au organizat un concurs de pescuit, special pentru doamnele și domnișoarele care au acest “microb” în sânge.

„De azi dimineață am prins trei cărăuși și o plătică. Am făcut de-o saramură, dar cel mai important este că ne relaxăm și ne încărcăm bateriile pentru o nouă săptămână”, a spus o pescăriță.

„De când eram copil am microbul acesta. Mergeam cu tata la pescui, iar cea mai mare captură a fost anul trecut, o știucă, aici la Zătun, de 2 kg”, a spus Silviana Ciupercă, consilier județean, dar și foarte mare amatoare de pescuit.

Organizatorii și-au propus să facă o tradiție din acest concurs, mai ales că s-a ajuns la cea de-a doua ediție.

„Am fost plăcut impresionat să văd cât de pasionate sunt doamnele de pescuit. Și cei care vin în week-end aici, am văzut că în fiecare grup există câte o doamnă, două care aruncă un băț în baltă”, a spus Costel Fotea, președintele CJ Galați.

După patru ore, organizatorii au cântărit capturile și au ales câștigătoarele. Cea care s-a ales cu marele premiu, care a constat într-o lansetă performantă, a fost Angelica Negru, o tânără care a prins 2,6 kg de pește. La sfârșit, toate participantele au mâncat câte o porție de borș de pește, pregătit la ceaun, pe malul bălții.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de