Concurs de colectare selectivă a deșeurilor la nivelul școlilor

Data : 19 martie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Până acum au participat activ 23 de unități școlare din Galați.

Din perspectiva atingerii unui grad de colectare selectivă de 50% până în 2020, implementarea unor acțiuni, în sensul dezvoltării și completării sistemului de colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile în municipiul Galați, trebuie să conducă spre o creștere a gradului de colectare selectivă a materialelor reciclabile și o diminuare a cantităților de deșeuri municipale și asimilabile, colectate și trimise spre depozitare.

Una dintre acțiuni este organizarea unui concurs în unitățile școlare din municipiul Galați („Fii activ! Colectează selectiv”) în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Galați.

Până acum, din cele 50 de unități de învățământ înscrise în concurs, au participat efectiv 23 de unități școlare care au strâns împreună 15 tone de materiale reciclabile.

Prin intermediul acestei acțiuni municipalitatea vizează pe de o parte conștientizarea elevilor cu privire la importanța colectării selective a deșeurilor dar și creșterea gradului de colectare selectivă la sursă a materialelor reciclabile.

Perioada de desfăşurare a concursului este 12 februarie 2018-15 iunie 2018. Inspectoratul Școlar Județean Galați a transmis către școlile din municipiul Galați invitația de participare la concurs.

Primăria Municipiului Galați va acorda premii și mai multe mențiuni.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de