Comunitatea Curățăm Galațiul anunță organizarea unei dezbateri pe tema spațiilor verzi din oraș

Data : 2 februarie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 3 februarie la Biblioteca Franceză „Eugène Ionesco".

La această masă rotundă – prima de acest gen din Galați, au fost invitați reprezentanţi ai unor ONG-uri, factori de decizie din administrația locală, experți în probleme de mediu, reprezentanți mass-media și lideri de opinie gălățeni, toți oameni cu interes pentru comunitate și verdele urban.

Dezbaterea ”Spațiul verde din Galați: cantitate, calitate, necesitate” este prima dintr-o serie de intâlniri pe care Curățăm Galațiul își propune să le organizeze în perioada următoare. Scopul urmărit este stimularea dialogului, al schimbului de idei pentru “cetate”, al spiritului civic și creșterea capitalului social în Galați.

Am ales o tema din zona verde pentru dezbaterea de debut, pentru că acest subiect este vital pentru viitorul „orașului gri”: Galați. În anul 2011 orașul nostru a fost declarat cel mai afectat din tara de poluarea atmosferică prin pulberile în suspensie. Demersul nostru dorește să reamintească administrației locale : “Copacii ne ajută să respirăm!”.

Această acțiune este organizata în parteneriat cu „Radarul Copacilor- Galați”- un grup care își propune să vegheze la prezervarea aurului verde din zona urbană Galați.

Comunitatea Curățăm Galațiul are la activ câteva zeci de proiecte civice, caritabile și comunitare, în mai puțin de un an și jumătate de la înființare și este sprijinită de peste 2000 de membri online.

Comunitatea Curățăm Galațiul și Radarul Copacilor contează pe spijinul și prezența presei, la acest demers de dialog comunitar.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de