Complex de dragaj pentru Dunăre, cumpărat de AFDJ Galați

Data : 8 februarie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Cu ajutorul lui se vor rezolva multe dintre probleme de pe Dunăre, din zona Bechet și Corabia.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Minea a declarat astăzi la Constanța că ministerul a alocat fonduri pentru achiziționarea unui complex de dragaj care să rezolve problemele de pe Dunăre.

„În acest moment, pentru segmentul românesc al Dunării avem în derulare contracte multianuale prin intermediul cărora Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi asigură dragajul, asigură navigabilitatea. Chiar și așa, avem două puncte critice în acest moment, la Bechet şi Corabia, dar vom rezolva şi această problemă odată cu achiziţia de către AFDJ a unui complex de dragaj pe fonduri europene. Odată cu această achiziţie avem şi resursele financiare pentru a efectua dragaj de investiţii în aceste două puncte critice pe o perioadă de doi ani de zile”, a afirmat secretarul de stat.

Complexul de dragaj va avea o dragă absorbant refulantă nepropulsată, două şalande hidroclap nepropulsate, remorcher de manevră, ponton pentru acostarea şi încărcarea şalandelor şi 400 metri liniari de tubulatură.

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor mai spune că probleme sunt în acest moment și în zona segmentului bulgăresc, dar oficialii români au primit asigurări de la vecinii din sud că vor face și ei dragaj.

Ionel Minea a precizat că luna viitoare va avea o întâlnire cu ministrul bulgar al Transporturilor, cu care va discuta și şi acest aspect.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de