Comisia Europeană și-a dat acordul pentru vânzarea Sidex de ArcelorMittal către Liberty House

Data : 18 aprilie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Tranzacționarea activelor combinatului din Galați intră în etapa perfectării documentelor.

Grupul ArcelorMittal a anunțat miercuri, 17 aprilie, că a primit aprobarea Comisiei Europene pentru vânzarea mai multor capacități de producție a oțelului către Liberty House Group. La rândul său, Comisia Europeană a anunțat că „a fost de acord în timpul investigației sale de control al fuziunii în legătură cu achiziționarea de către compania ArcelorMital a Ilva SpA”.

Reamintim că în în vara lui 2017, proprietarul combinatului de la Galați, Grupul Arcelor Mittal, a obținut acordul guvernului italian pentru oferta de 1,8 pentru miliarde de euro pentru activele combinatului Ilva SpA și alte 2,4 miliarde de euro pentru investiții în programe de mediu și pentru a mări producția acestui combinat siderurgic la 9 milioane de tone.

În acest context, Comisia Europeană a transmis că ArcelorMittal ar trebui să renunțe la alte unități pe care le deține în Europa, astfel încât, producția, inclusiv cu cea a combinatului din Ilva, să nu depășeșcă 40% din producția totală de oțel din Uniunea Europeană, pentru că s-ar ajunge la o situație de monopol.

Grupul ArcelorMittal a înaintat la Comisia Europeană un „pachet de compensare”, respectiv lista unor combinate siderurgice și capacități de producție din Europa pe care le-ar putea vinde pentru a obține acordul Comisiei pentru preluarea Ilva. Combinatul de la Galați era pe locul doi al acestei liste, din care Comisia Europeană va alege combinatele ce vor fi scoase la vânzare. Acestea sunt ArcelorMittal Piombino (Italia), ArcelorMittal Galați, ArcelorMittal Skopje (Macedonia), ArcelorMittal Ostrava (Cehia), ArcelorMittal Dudelange (Luxemburg), precum și mai multe capacități de producție de la Liège (Belgia). Comisia Europeană va anunța pe 23 mai ce combinate va trebui să scoată la vânzare Grupul ArcelorMittal.

Prin acordul de miercuri al Comisiei Europene tranzacționarea activelor Sidex către Liberty House intră în etapa de realizare a tranzacției și perfectării documentelor de transferare a proprietății.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de