„Colors of my way”, o expoziție a artistului Florin Mihailovici

Data : 17 mai 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Este pentru prima dată când lucrările artistului vor fi prezentate publicului gălățean.

Miercuri, 23 mai, va fi vernisată prima expoziție de pictură a artistului gălățean Florin Mihailovici. Evenimentul va avea loc în spațiul cultural deschis “Nicolae Mantu” din cadrul Facultății de Inginerie și va începe la ora 18.00. Sub numele „Colors of my way”, expoziția va prezenta publicului gălățean tablouri care surprind iubirea artistului pentru mare, încercând redarea mișcării și impresiile fugitive desprinse de tradiționalul academic, așa cum au făcut-o impresioniștii. Din colecție fac parte și scene desprinse din viața marilor orașe port precum si peisaje.

Vernisajul are o dublă semnificație: pe de o parte, va fi pentru prima dată când lucrările lui Florin Mihailovici, parte dintre ele aflate în colecții private din SUA, Canada, Argentina și România, vor fi prezentate publicului gălățean. Pe de altă parte, găzduirea colecției de către Facultatea de Inginerie este un arc în timp, Florin Mihailovici fiind absolvent al Facultății de Inginerie din cadrul Universității din Galați.

Florin Mihailovici s-a născut în 1957 la Galați, într-o familie de iubitori și colecționari de artă. A cochetat încă de copil cu pictura, urmând pentru o perioada de timp cursurile Școlii Populare de Artă. În anii ’80, a încercat noi tehnici de grafică pe cartoane de pictură preparate pentu tehnica în ulei si iconografie neobizantină, realizată în sidef și metal. După 1989, s-a dedicat profesiei de inginer, pe care a urmat-o vreme de 30 de ani, pictând ocazional. În ultimii ani, s-a dedicat pasiunii pentru pictură, tablourile realizate fiind acum reunite în colecția “Colors of my way”.

Expoziția va putea fi vizitată între 23 și 26 mai.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de