Cod portocaliu de vânt puternic și ninsori viscolite pentru aproape toată Moldova

Autor :

Data : 17 ianuarie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Avertizarea a fost emisă pentru intervalul 18 ianuarie, ora 1.00 - 18 ianuarie, ora 17.00.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de vânt tare și ninsori viscolite în județele Iași, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea și zona joasă a județelor Neamț și Bacău, începând din această noapte, de la ora 01.00, până mâine, 18 ianuarie, la ora 17.00. În județele Iași, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea și în zona joasă a județelor Neamț și Bacău, vor fi intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 75…85 km/h și temporar va ninge viscolit.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit în această după-amiază pentru discuta măsurile necesar a fi aplicate în aceste condiții. Prefectul județului Galați, Dorin Otrocol, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a dispus ca la nivelul comitetelor locale pentru situații de urgență să fie monitorizată cu toată atenția evoluția fenomenelor meteorologice, pentru a putea interveni în timp util la apariția unor situații de risc.

Începând de la ora 00.00, se va activa Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției și se va institui serviciul de permanență la sediul primăriilor, pe toată durata avertizării.

Pentru evitarea situațiilor extreme ce pot pune în pericol viața şi sănătatea populației, se recomandă celor care pornesc la drum în acest interval să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs și să evite drumurile greu accesibile. Persoanele care doresc să călătorească în zonele aflate sub avertizare trebuie să respecte indicațiile autorităților, în special în situația în care, pentru evitarea blocajelor, pe anumite segmente de drum, circulația ar putea fi restricționată.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de