Cod portocaliu de furtună și vijelie până joi dimineață

Autor :

Data : 3 iulie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50, chiar 70 l/mp.

Meteorologii au emis astăzi un cod portocaliu de intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină și ploi însemnate valabil până mâine, 3 iulie, ora 3 dimineața.

În intervalul menționat, în județele Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Ilfov, Vrancea, Galați, Brașov, Covasna, Harghita, Constanța, Tulcea, precum și municipiul București și în zona de munte a județelor Mureș și Bacău, vor fi perioade cu intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 80…100 km/h), vijelii, grindină de dimensiuni medii și mari, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50, chiar 70 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala la începutul intervalului în centrul țării și la munte, iar după-amiaza și în prima parte a nopții, mai ales în sud-est.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de