Coadă la pașapoarte

Data : 13 iulie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Coadă de sute de persoane la Serviciul de pașapoarte din Galați

Este luna în care se depun cele mai multe cereri pentru obținerea actului de identitate, iar angajații nu mai fac față.

Se întamplă și anul acesta, la fel ca în fiecare an. În lunile iulie și august, când multi dintre românii care lucreaza în străinătate, vin să-și reînnoiască actele, la Serviciul de Pașapoarte sunt sute de oameni la coadă. Cei 11 angajaţi ai instituţei lucrează fără pauză pentru a soluţiona toate solicitările, însă chiar şi aşa oamenii se plâng că timpul de aşteptare este mare.
Pentru a evita discuțiile, accesul în clădire este permis de un jandarm şi în urma unei liste întocmită chiar de cei care stau la coadă.

”Sincer chiar ne bucurăm că ei se organizează şi îşi fac liste penru că sunt peste 150 de persoane în fiecare dimineaţă . Vă daţi seama dacă nu ar fi organizaţi ce criterii am putea apliaca, să putem să-i primi, să le verificăm actele şi să le dăm bonurile de ordine. Pe trimestrul 1 a anului 2017 au fost 7965 de cereri , in comparaţie cu trimestru I al anului anterior 6125. A crescut spectaculos în trimestru II, ajungând la 10430 de cereri faţă de 9111 în 2016. Cauzele sunt multiple expirarea paşapoartelor pe 10 ani, concomitent cu cele valabile pe cinci ani, au expirat şi paşapoartele pe trei ani  făcute minorilor. Cauze externe, ştiţi foatte bine: Brexitul, atacurile teroriste, controalele riguroase de la frontieră”, a declarat Aurelian Păduraru, directorul Serviciului Pașapoarte Galați.

Pentru copiii mai mici de 5 ani, reprezentanții serviciului au decis ca aceștia să intre în față, împreună cu părinții.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Etichete:

Articole scrise de