Chebac, demis din funcția de președinte al UNPR Galați

Data : 31 octombrie 2016

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Eugen Chebac a fost trimis de pe tușă, direct la vestiare. Se pregătește Picu Roman?

Eugen Chebac, după ce acum mai bine de o lună se declara șef de minim două partide și candidat favorit la camera deputaților din partea PMP, este definitiv trimis la vestiare, spre deliciul tribunei și râsul curcilor din bătătură.

UNPR și-a numit un nou președinte de filială, această funcție fiindu-i atribuită lui Victor Malinovici, fost consilier local din partea acestei formațiuni politice în mandatul trecut. Valeriu Steriu a luat astfel decizia de a domoli avântul PSD-ist al conducerii locale a UNPR, numirea lui Malinovici urmând a fi însoțită și de alte măsuri, de natură să aducă ordine în filiala locală a partidului.

UNPR ne-a transmis următorul anunț de presă:

”În data de 24 octombrie 2016, domunl Victor Malinovici a fost numit în funcția de președinte al Organizației Județene Galați a Uniunii Naționale pentru Progresul României.

Domunul Malinovici este împuternicit să asigure buna organizare și funcționare a filialei județene, și să reprezinte UNPR Galați în raport cu orice persoană fizică sau juridică.(…)”

Cu alte cuvinte, Chebac a fost așteptat să-și vină-n simțiri până sâmbătă, 24 octombrie, ora 12:00, ora limită până la care putea accepta locul 2 pe lista de deputați a PMP. Odată ratat acest termen, conducerea UNPR a luat act de refuzul acestuia de a respecta deciziile partidului, l-a scos de pe teren și l-a trimis acasă.

Contactat telefonic, președintele UNPR, Valeriu Steriu a declarat pentru ”Știri de Galați”:

”Vreau ca prin numirea domnului Malinovici să dau un mesaj de echilibru tuturor celor care au fost aleși pe listele UNPR, tuturor membrilor și susținătorilor noștri. UNPR este un partid care și-a respectat întotdeauna angajamentele și așa va fi și de această dată. Împreună cu PMP devenim a treia forță politică din România, iar fuziunea la care au consimțit cele două formațiuni politice reprezintă singura formulă realistă prin care își pot pune în practică programele. Dacă am fi vrut să fim liberali sau social-democrați, eram liberali sau social democrați. Atunci când am înființat acest partid am ales altceva, am vrut să oferim o alternativă viabilă la cele două blocuri politice, ori noua construcție reprezintă soluția optimă pentru a asigura echilibru politic în următorii patru ani.”

”Îmi doresc să cred că atunci când am intrat în politică am făcut-o în interesul oamenilor, dar a tuturor oamenilor, a celor de la talpa țării, nu a câtorva care s-au cocoțat pe funcții și nu pot trăi fără ele. Noi nu suntem aici pentru a sprijini un anume partid, așa cum auzeam deunăzi de la cineva. Nu putem sprijini necondiționat pe nimeni, decât pe gălățeni. Ne numim Uniunea Națională pentru Progresul României, nu pentru parvenirea unuia sau a altuia, iar atâta timp cât vom mai purta acest nume vom continua să servim același interes public. Cine nu înțelege asta este liber să își aleagă ce viitor politic poftește, dar nu alături de noi. Eu cred din tot sufletul că puterea stă în unire iar aleșii locali UNPR împreună cu cei PMP  pot cu adevărat să slujească mai bine gălățenii, oricum mai bine decât cei care de 26 de ani doar dărâmă și dezbină”, ne-a declarat Victor Malinovici, noul președinte al UNPR Galați

Cum UNPR se pare că a schimbat jocul din miuță în șah, sunt așteptate cu interes primele mutări pe care noul președinte le va face pe eșicherul politic a Galațiului. Este foarte posibil să urmeze capturarea și eliminarea din joc a lui Picu Roman, ”pionul” împins de Chebac până la capătul tablei și transformat fatidic în ”nebun”.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de