Cetățean tunisian, depistat de autoritățile gălățene cu ședere ilegală

Autor :

Data : 12 martie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Găzduitorul acestuia, o femeie de 48 de ani, este cercetat pentru facilitatea șederii ilegale.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Galaţi în cooperare cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Galați au desfăşurat, la sfârșitul săptămânii trecute, o acţiune pe linia combaterii sederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat, cu şedere ilegală, un bărbat de 46 de ani, din Tunisia, fără documente, care locuia la o femeie din municipiul Galați.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele străinului o decizie de returnare sub escortă, bărbatul fiind luat în custodie publică până la îndepărtarea de pe teritoriul României. Totodată, la ieşirea din ţară, pe numele acestuia, va fi instituit consemn de nepermitere a intrării în România pe o perioadă de 5 ani.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat săvârşirea infracţiunii de facilitarea şederii ilegale pe teritoriul României a unui cetăţean străin de către găzduitor, o româncă de 48 de ani, din municipiul Galați, în cauză fiind întocmit proces-verbal de sesizare a organelor de urmărire penală.

Acţiunile desfăşurate de către poliţişti urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, precum şi combaterea migraţiei ilegale și a muncii nedeclarate.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de