Centru de permanență independent pentru asigurarea asistenței medicale primare

Data : 18 septembrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Centrul a venit la insistența oamenilor care locuiesc în cartierele din nord-vestul orașului.

Astăzi va fi dat în folosință primul Centru de permanență independent care urmează să deservească populația. Centrul se află pe str. Drumul Viilor, nr. 14, la parterul blocului J4. Potrivit unui comunicat de presă dat publicității de Primăria Galați, „Centrul de permanență pentru servicii medicale este înființat și organizat în baza legii nr. 263/2004 privind asigurarea continuității asistenței medicale primare. Nevoile de asistență medicală primară identificate la nivelul comunității locale au dus la înființarea acestui centru, cerințele din partea cetățenilor municipiului Galaţi în acest sens datând de ani de zile”.

Primăria Municipiului Galați a asigurat și a dotat spațiul pentru funcționarea corespunzătoare a Centrului de permanență, urmând să pună la dispoziția Serviciului de Asistență Medicală fondurile necesare pentru plata serviciilor de curățenie, pază și a utilităților necesare funcționării.

Centrul de permanenţă reprezintă un mod particular de organizare a activităţii medicale în sistemul sanitar care va funcţiona în afara programului de activitate al celor aproximativ 122 de medici de familie de pe raza municipiului Galaţi aflaţi în raporturi contractuale cu CJAS Galaţi.

În echipele de gardă care vor asigura servicii în acest centru își vor desfășura activitatea 19 medici de familie și 7 asistenți medicali. Centrul va funcționa în regim de gardă în zilele lucrătoare între orele 15:00 – 08:00, iar în zilele de sâmbătă, duminică, sărbători legale și zilele declarate libere de Guvernul României, garda începe la ora 8.00 și durează 24 de ore.

Serviciile care pot fi acordate pacienților în Centru de permanență constau în:
– Asistența medicală în afecțiuni acute și urgențele medico-chirurgicale (cod verde), în limitele competenței medicului de familie și posibilităților tehnice
– Trimitere către specialități în vederea internării în afecțiunile acute și urgențele medico-chirurgicale care depășesc competențele medicului de familie
– Administrarea medicației necesare tratamentului de urgență care se asigură din trusa de urgență a centrului
– Eliberarea unei adeverințe medicale pentru pacient, cu care se va prezenta a doua zi la medicul de familie pentru prescrierea rețetei.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de