Cavoul Roman, între lucrări de excavație și nesimțirea localnicilor

Data : 3 noiembrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Pe perioada lucrărilor, plăcuța informativă a fost mutată în afara zonei de excavație.

Lucrările de excavație în perimetrul Cavoului Roman au început de câteva zile, ceea ce arată interesul autorităților locale pentru istoria orașului. Dacă ne amintim bine, în urmă cu ceva timp, Comunitatea Curățăm Galațiul a montat o plăcuță informațivă în acea zonă. Ei bine, ea a fost mutată în afara zonei de excavație.

Anunțul a fost făcut pe Facebook chiar de reprezentanții couminității, care, în plus, au sesizat și o problemă extrem de gravă: oamenii încă mai depozitează gunoi în zonă.

„Comunitatea Curățăm Galațiul anunță relocarea plăcuței informative din zona Cavoului Roman. Din cauza începerii lucrărilor în zonă, plăcuța a fost mutată în afara perimetrului de excavație arheologică. Facem această precizare pentru a răspunde gălățenilor care ne-au scris îngrijorați de dispariția plăcuței. Tot pe această cale salutăm avansarea lucrărilor prospective și așteptăm cu nerăbdare vești bune cu privire la monument.

Din păcate, semnalăm și un aspect neplăcut cu privire la comportamentul unor cetățeni din cartier. Mai precis: există oameni care aruncă gunoiul menajer în zona sitului arheologic. Din fericire, există un angajat Ecosal care trece de trei ori pe zi prin zonă și strânge gunoaiele aruncate de cei ce nu înțeleg că un monument istoric se tratează cu respect și nu cu gunoaie. Îl felicităm pe aceasta cale pe nea Marian și ne bucurăm că își face treaba bine!”, se arată într-o postare a Comunității Curățăm Galațiul.

Sursa foto: Facebook/Comunitatea Curățăm Galațiul

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de