Cavoul Roman a fost marcat pe harta Galațiului

Data : 8 octombrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Pe o vreme câinoasă, 25 de gălățeni au organizat o ceremonie de montare a unei plăcuțe informative.

Cavoul Roman, monument care datează din sec. al IV-lea a fost ieri marcat pe harta Galaţiului. Ceremonia de montare a unei placuțe informative în zona Cavoului Roman, iniţiată de Comunitatea Curăţăm Galaţiul s-a desfăşurat în bune condiţii cu flori și steaguri tricolore în ciuda vremii neprietenoase.

Un grup de aproximativ 25 de gălăţeni cu inimă pentru urbe au înfruntat frigul şi ploaia şi s-au adunat pentru semnalarea unui monument istoric care dovedeşte continuitatea romană în această zonă. Acest loc unic la nord de Dunăre, de mare valoare istorică, culturală şi turistică a fost ignorat de autorităţile locale mai bine de 40 de ani de când a fost descoperit.

„De acum, cei care vor fi în trecere pe platforma betonată dintre blocurile D14 și D16 de pe strada Oțelarilor, unde, în prezent, în mod ironic, se află un punct de colectare a deşeurilor, vor putea lua la cunoştinţă ca dedesubt se află îngropat un monument care ne leagă de istoria antichității. Comunitatea Curăţăm Galaţiul – care are la activ mai multe acţiuni cu caracter social, umanitar şi civic – speră că autorităţile locale vor duce mai departe acest prim pas în reabilitarea unei reusurse locale de patrimoniu care trebuie puse în valoare pentru binele întregii comunități. Mulţumim pe aceasta cale celor prezenţi si membrilor presei. Speram sa rămâneţi aproape si în alte acţiuni pentru curăţărea Galaţiului”, se arată într-un comunicat al Comunității Curățăm Galațiul.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de