Cătălin Cristache, singurul parlamentar de Galați care joacă în naționala de fotbal a Camerei Deputaților

Data : 20 iunie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Împreună cu colegii de echipă, acesta va participa la ediția din anul 2019 a Turneului Interparlamentar de Fotbal.

Camera Deputaților, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal, va organiza, în perioada 27 – 30 iunie, ediția din anul 2019 a Turneului Interparlamentar de Fotbal (www.cdep.ro/ifc2019). Din echipa României face parte și deputatul PMP de Galați, Cătălin Cristache.

„Ne așteptăm la o competiție aprigă, în care cu toții să ne dorim victoria, dar înainte de toate ne dorim să dezvoltăm legăturile intraparlamentare și să găsim noi oportunități de cooperare bilaterală și multilaterală între țările participante”, a declarat deputatul gălățean înainte de debutul competiției.

La competiție vor participa echipele parlamentelor din Italia, Georgia, Turcia, Serbia, Ucraina şi România. Echipele sunt formate din 14 jucători şi un membru al staff-ului tehnic. Festivitatea de deschidere va avea loc joi, 27 iunie, ora 18.30 (sala „I.G. Duca”, nivel P1), când va avea loc şi tragerea la sorţi a echipelor. Meciurile se vor desfășura pe stadioanele din Buftea şi Mogoşoaia.
Turneul Interparlamentar de Fotbal este o acţiune organizată anual de parlamentele naţionale din diferite ţări, fiind un eveniment care îşi propune să contribuie la dezvoltarea cooperării dintre instituţiile legislative şi la crearea de noi oportunităţi de cooperare bilaterală şi multilaterală.

Echipa de fotbal a Camerei Deputaţilor a participat la ediţiile anterioare ale turneului, fiind de trei ori vicecampioană, iar la turneul de anul trecut, organizat în Antalya de către Marea Adunare Naţională a Republicii Turcia, a obţinut locul întâi.

În consecinţă, ediţia din anul 2019 a Turneului Interparlamentar de Fotbal are loc în România, iar echipele sunt aşteptate să sosească la Bucureşti în data de 27 iunie şi vor pleca în data de 1 iulie.

Cheltuielile aferente organizării acestei acţiuni vor fi suportate din bugetul Camerei Deputaţilor. În afara activităţilor sportive, în programul acţiunii sunt incluse vizite ale Palatului Parlamentului şi Muzeului Satului. De asemenea, Turneul va include în ultima zi şi un meci demonstrativ între Echipa artiştilor şi Echipa presei. Posturile de televiziune vor beneficia de drepturi de transmisiune în direct sau de înregistrare în regim de gratuitate, pe toată durata Turneului.

Mai multe detalii despre program și echipe aflați de pe www.cdep.ro/ifc2019

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de