Cătălin Cristache, PMP: Firma controlată de Viorel Ștefan primește o nouă pomană din bani publici

Data : 22 noiembrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Parlamentarul consideră că propunerea făcută de CL este ilegală și dovedește un conflict de interese major.

Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local al Muncipiului Galaţi de astăzi, joi, 22 noiembrie 2018, la punctul 36, se regăseşte o propunere a primarului PSD Ionuţ Pucheanu prin care acesta doreşte să acorde un ajutor de minimis firmei Navrom Centru de Afaceri, deținută de vicepremierul Viorel Ştefan. Conform expunerii de motive, se dorește „atragerea investitorilor locali şi străini prin punerea la dispoziţie a spațiilor din Parcul de Software”, deținut de Viorel Ştefan.

„Primarul Ionuţ Pucheanu reprezintă sluga perfectă a celor doi tartori din PSD Galaţi: europarlamentarul Dan Nica şi vicepremierul Viorel Ştefan. Pucheanu nu are niciun fel de putere, fiind pus acolo doar pentru a sluji intereselor capilor grupării mafiote de la PSD Galaţi. Propunerea făcută Consiliului Local este ilegală şi dovedeşte un conflict de interese major. În orice ţară civilizată, apariția unui asemenea scandal ar trebui să aibă ca rezultat demisia primarului, dar şi a vicepremierului”, a declarat preşedintele PMP Galaţi, deputatul Cătălin Cristache.

Cuantumul scutirilor de impozite prevăzut în hotărârea de consiliul local se ridică la 625 de mii de lei, reprezentând peste 134.000 de euro la cursul actual al Băncii Naţionale. Defalcat, avem de-a face cu o scutire de impozit pe clădire de câte 275.752 de lei în 2019 şi 2020. De asemenea, o scutire de impozit de 1.801 lei pentru terenul aferent clădirilor aparţinând lui Viorel Ştefan. De remarcat faptul că, în document, doamna director de la Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Galaţi a subliniat în dreptul sumelor cuvântul „maxim”.

„Avem de-a face cu o hoţie la drumul mare în favoarea lui Viorel Ştefan, care a supt incredibil de mulți bani din buzunarele gălăţenilor. Nu este prima dată când se întâmplă asta. În aprilie 2017, acelaşi primar Pucheanu a acordat un ajutor de minimis în cuantum de 149.892 de lei aceleiaşi firme. Reţeta este veche, doar banii gălăţenilor sunt noi”, a afirmat deputatul Cristache.

Propunerea primarului Pucheanu este cu atât mai șocantă cu cât Municipiul Galaţi se confruntă cu o uriaşă problemă socială generată de închiderea bruscă, fără vreo analiză, a sistemului centralizat de încălzire, lucru care a lăsat în frig mii de apartamente și zeci de instituții publice, printre care și 8 școli la care merg peste 3.500 de elevi.

„În condiţiile în care nu sunt bani de căldură, copiii, profesorii și oamenii simpli fiind condamnaţi să se îmbolnăvească, tu, primarul Pucheanu, să dai bani pentru firma vicepremierului Viorel Ştefan trebuie să fii de-a dreptul inconștient sau o slugă absolută. Asta este reţeta corupției în PSD Galaţi”, a concluzionat deputatul Cătălin Cristache.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de