Cătălin Cristache, PMP: „Autobuzele fantomă ale lui Pucheanu lovesc din nou”

Data : 19 iunie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Liderul PMP Galați vrea să pună pariu cu edilul orașului că cele 40 de autobuze noi nu vor circula până la sfârșitul anului.

Primăria a anunțat ieri cu o aură triumfătoare că a finalizat licitația privind achiziționarea a 40 de autobuze noi pentru a le da în dotare societății Transurb Galați. În urma finalizării documentelor depuse de ofertanți, a ofertei tehnice și, ulterior, a ofertei financiare, oferta declarată câștigătoare este cea depusă de operatorul BMC Truck & Bus SA din Turcia, cu o ofertă de 26.246.000 de lei, fără TVA.

Președintele PMP Galați, deputatul Cătălin Cristache, crede că Primăria n-ar trebuie să-și facă un titlu de glorie din acest lucru pentru că sunt câteva probleme majore.

„În primul rând, nu există alocare bugetară pentru aceste autobuze. S-o fi încheiat licitaţia, dar Primăria nu are cu ce să le plătească. În bugetul Galaţiului pe 2019, sunt alocate fix 3 milioane de lei (jumătate din banii necesari) pentru contractul de achiziţie a microbuzelor Isuzu. E penibilă cumpărarea de autobuze diesel Euro 6 când domnul Pucheanu s-a lăudat că planul este acela de a achiziţiona autobuze hibrid. Ba s-a mai şi plimbat prin oraş cu Mercedes-urile. În fine, se repetă aceeaşi greşeală ca la Bucureşti, cumpărându-se autobuze turceşti care vor sta mai mult în service şi se vor strica foarte repede. Ba chiar e mai rău – nici nu se cumpără de la nişte turci, ci de la nişte intermediari din România”, explică deputatul PMP de Galați.

Acesta îi cere edilului orașului să iasă public și să explice gălăţenilor ce s-a întâmplat cu autobuzele hibrid pe fonduri europene de la Ministerul Dezvoltării.

„Nu în ultimul rând, mărturisesc că nu înţeleg predispoziţia asta a PSD-iştilor de a cumpăra autobuze turcești şi de a se asocia cu turcii în general – Ponta, Dragnea, Firea etc. Pare că îşi doresc să transforme ţara în paşalâc turcesc”, a mai spus Cătălin Cristache care este dispus pună un pariu cu primarul Ionuț Pucheanu că acest contract nu va fi respectat şi că autobuzele nu vor circula în Galaţi până la sfârşitul anului.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de